Sueca acull el final de la quinta etapa de la Volta en Carro

0
175

Sueca va acollir anit el final de la quinta etapa de la XIII Volta en Carro per la província de València, una iniciativa que va nàixer “amb l’objectiu que no es perda esta tradició tan nostra. En cada municipi que visitem fem una xicoteta celebració i, d’esta manera, recordem i, sobretot, ensenyem als xiquets, com vivíem fa molts anys, perquè abans es vivia així”, va explicar el president de l’Associació organitzadora de la Volta, Vicent Escrivá “pantaló”.

La XIII Volta en Carro es va iniciar el passat dia 6, a Alberic. En estos dies, ha recorregut ja els municipis de Massalavés, l’Alcudia, Carlet, Catadau, Alfarp, Llombai, Altury, Alborache, Buñol, Godelleta, Cortichelles, Picassent, Silla, Sollana i Sueca, on van arribar anit. Allí, en el pàrquing de l’Estadi Municipal Antonio Puchades, on es van instal·lar els participants per a passar la nit, van ser rebuts per l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo, i la regidora de Turisme, Manoli Egea, els quals els van entregar una placa commemorativa en record del seu pas pel nostre municipi. “Hem de valorar estes tradicions antigues, i contribuir a la seua conservació, perquè no es perden amb el pas del temps”, ha manifestat la regidora de Turisme, Manoli Egea, qui va compartir amb els participants un tradicional sopar a base d’embotit.

17 carros i 85 persones participen en esta edició de la Volta en Carro, “entre ells, xiquets d’un any i mig d’edat, que han nascut pràcticament dalt del carro, i també tenim una família que ha viatjat des de Catalunya”, va assenyalar Escrivá. Pel que fa a la representació suecana, participen en esta Volta dos carros del municipi: el de Paquito Martí i el dels germans Richard i Carmina Cañavera, amb les seues filles Aina Cañavera i Carmen Culebras.

La XIII Volta en Carro finalitzarà dissabte que ve, 13 de juliol, en La Llosa de Ranes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here