Maria, fallera d’Alzira abans de nàixer

0
657
Maria a sa casa poc abans de ser elegida

Era un caloròs mes d’agost de 1986 i la família Esplugues-Torró havia rebut la confirmació del ginecòleg que en febrer de 1987 serien pares d’una preciosa xiqueta. De seguida prengueren dos decissions; la primera que s’anomenaria Maria i la segona, censar-la en la falla Sant Andreu d’Alzira.

Marieta, com la solen anomenar les amigues, seria la tercera generació fallera d’una família que va encendre la flama mitjançant els seus iaios, Ximo i Paquita.

Sa mare, Maria Torró, era aquell any la fallera major de Sant Andreu, però no va poder acomiadar-se del seu reinat, perquè eixe mateix cap de setmana del mes de febrer, una nova alzirenya assomava el cap al món faller.  Sa tia Pilar també va ser fallera major del barri i ella no volia quedar-se enrere.

Mentre estudiava al col.legi La Puríssima, fins el Batxillerat, feia la seua ampla i brillant carrera fallera; en 1997 era fallera major infantil de Sant Andreu, un exercici després fallereta de la cort de la FMI d’Alzira, Casandra Ferrer (el pròxim exercici fallera de la seua cort) i els anys 2012 i 2013, fallera major de la seua falla.

Enguany volia descansar

Marieta tenia previst «descansar», enguany de tant de càrrec; «ja havia dit a tots que no em presentava, vaig estar durant un mes diguent que no, però en la falla com era el 125 aniversari aconseguiren, primer convèncer a ma mare i ella ho va fer amb mi».

Per a Maria ha sigut tota una «sorpresa» ser la única candidata, tot i aixó el passat dissabte era un manoll de nervis a sa casa, una hora abans de l’elecció. Mentre contestava les preguntes a Riberaexpress, passejava amunt i avall pel saló de la vivenda amb un ventall que no el deixava descansar ni un segon.

Un bon dia per somriure

Les seues amigues, Patri, Majo, Neus, Míriam, Claudia i Jessy li havien preparat un mural sorpresa a sa casa, aprofitant que la família Esplugues-Torró estiueja a la platja de Les Palmeres; «Marieta, hui és un bon dia per somriure», ressava l’eslogan que omplia el saló junt la foto de la imminent fallera major d’Alzira.

Va nàixer un dia de presentació de  la seua falla

Aquella Marieta, que va nàixer un dia de presentació de la seua falla, acaba de complir els 26 anys i és considera una jove de «molt d’anar per casa». Una jove alzirenya, estudiant de Biològiques que fa de socorrista d’una piscina en Les Palmeres aquest estiu i a la que li agrada, llegir, nadar, còrrer, fer senderisme i veures sèries de televisió com Mentes Criminales i el Secreto de Puente Viejo entre d’altres.

Però el que més li encanta «és anar a concerts junt les meues amigues i les respectives mares, perquè tenim els mateixos gustos musicals». Els últims concerts als que ha acodit la nova fallera major són als de Pablo Alborán, Efecto Pasillo i Alejandro Sanz.

Maria, la mare, li dona amb tot el mim del món, els últims retocs al tratge de la seua filla, un vestit que va cosir personalment, després d’aprendre en el taller municipal de Conxa López. Són les 18,15 minuts quan agafen l’ascenssor per desplaçar-se al Gran Teatre; Marieta eixirà de casa com a candidata i tornarà a la nit, ni més ni menys que elegida nova reina d’Alzira.

Dos reines i una data de naiximent

A pesar de la gran experiència en estos events, Maria Esplugues Torró es va emocionar durant el seu discurs i se li escapà alguna que altra llàgrima al escoltar el seu nom al Gran Teatre envoltada per la seua comissió i per la resta del món faller local. Mer López, la seua brillant predecessora va ser la primera en felicitar-la. Per cert les dos vingueren al món el mateix dia i mes (17 de febrer) tot i que amb quatre anys de diferència segons ens ha revelat l’actual FM d’Alzira. Una data a tindre en compte per les futures aspirants, ja saven el 17 de febrer és tot un pedigree per poder reinar a la capital de la Ribera.

Embaixadora d’Alzira

«Vullc ser una digna embaixadora de la nostra ciutat» i «durant els 125 aniversari hem de traure més que mai el nostre esperit faller», foren els dos principals missatges de Marieta, la xiqueta d’Alzira que va ser fallera abans de nàixer.

I perquè no hi haja cap dubte que serà una més que digna embaixadora, la futura FM d’Alzira és una jove «molt oberta, seriosa i responsable», diuen els que la conèixen bé.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here