EU-Alzira reclama a l’Ajuntament la concessió de beques a les famílies de les escoletes

0
212

EU-Alzira proposarà en el pròxim plenari que es beque a les famílies, segons renda i condicions familiars, i que es garantisca la gratuïtat per a aquelles que més ho necessiten en les escoletes infantils municipals. Per tant, demanem que es puguen omplir totes les vacants que hi ha hagut, que són més de 30. Cal dir, a més a més, que això no implicaria major cost a l’Ajuntament, ja que el pagament a l’empresa adjudicatària és el mateix hi hagen vacants o no, un total de 372.500 euros.

Per a Ivan Martínez, regidor d’EU en l’Ajuntament d’Alzira: “aquesta proposta, que no costaria més diners a l’Ajuntament, acompliria dos finalitats socials: garantir aquest servei a les famílies que ho necessiten i oferir-los una ajuda important; i també garantir el manteniment de tots els llocs de faena en aquest servei municipal.”
Enguany, hi ha hagut prop de 30 vacants en les tres escoletes infantils municipals, que no s’han pogut omplir. La raó principal és per la crisi econòmica, que ha provocat que moltes famílies no matriculen els seus fills en no poder fer front al seu pagament. En canvi, en l’escoleta pública de Tulell, depenent de la Generalitat i que és gratuïta, té molta més demanda que places pot ofertar. Ací hi ha hagut al voltant de 100 xiquets que s’han quedat fora i no s’han pogut matricular. Amb la nostra proposta s’intentaria oferir una major ajuda també a aquestes famílies.
En aquesta moció, segons Martínez: “recordem que només hi ha una escoleta de la Generalitat en una ciutat com Alzira, pública i gratuïta. I la Generalitat a penes cobreix un 15% del total del cost de les escoletes infantils municipals, la diferència l’han de suplir les famílies, sobretot, en les quotes, i aquestes ja paguen la meitat del servei”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here