Conxa Rovira guanya el 20é Premi de Literatura Eròtica La Vall d’Albaida

3
533
Conxa Rovira en el recent Festival Invers

Peccata minuta, de Conxa Rovira, és l’obra guanyadora del XX Premi de Literatura Eròtica La Vall d’Albaida. Dels 23 originals presentats en l’edició de 2013, aquest és el que ha estat mereixedor dels 4.000 euros amb què la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida dota el guardó i el que serà publicat el 2014 a la col·lecció «L’Eclèctica».

El veredicte del jurat s’ha anunciat la nit d’aquest divendres 28 de juny, en l’acte celebrat a la Casa Santonja de l’Olleria, davant de prop d’unes 300 persones representatives del teixit social, empresarial i polític de la Vall d’Albaida i de les comarques del voltant.

Erotisme i gastronomia

Són onze els relats que configuren Peccata minuta, en els quals l’erotisme es combina amb la gastronomia amb un estil molt fresc i mediterrani. Les protagonistes, sempre dones i normalment amb alguna relació de parentiu o amistat, viuen el sexe com el més elemental dels plaers, amb alegria i sense perdre cap oportunitat de gaudir d’ell amb sentit de l’humor i un esperit radiant.

La fruita fresca, el cafè licor, l’orxata de xufa, la coca amb ametlles o la mistela són els deliciosos pretextos que serveixen a les dones de Peccata minuta per tal de gaudir de situacions joioses, on el sexe és potència i majestat, sense racons foscos, ni patiments.

Humor, sensualitat i elegància

El jurat, format per Juan Antonio Puchades Arce, Francisca Barahona, Soledat Carreño, Elvira Gimeno i Josep Pastells ha destacat que «es tracta d’una obra que es llig amb fruïció i un somriure, ja que, sempre amb sensualitat i elegància, l’humor també està ben present en aquests relats tan originals i plens de picardia».

Professora en l’IES Arabista Ribera

Conxa Rovira (Carcaixent, 1952) és professora de Llengua i Literatura en l’IES Arabista Ribera de Carcaixent. Ha col·laborat com autora de llibres de text i altres materials didàctics relacionats amb l’ensenyament de la llengua amb Tàndem, Anaya i Bromera. Se sent especialment atreta per la narrativa i l’assaig.Peccata minuta és la seua primera obra literària.

Junt a la nova guanyadora, l’altra protagonista de la gal·la de lliurament ha estat Vides lascives, de Josep Pastells, obra guardonada en la XIX edició del Premi de Literatura Eròtica i que acaba d’arribar a les llibreries. Per les pàgines d’aquest llibre, que acaba de publicar-se en la col·lecció «L’Eclèctica» de Bromera, desfilen personatges cabdals i ben variats, com ara l’home de Cromanyó, Nefertiti, Cervantes i Picasso, els quals s’atreveixen a mostrar-nos les seues presumptes perversions, febleses o somnis eròtics amb originalitat i ironia.

Fomentar la literatura en valencià

El Premi de Literatura Eròtica La Vall d’Albaida és l’únic guardó en literatura eròtica convocat per una institució pública en tota Espanya. Tant per la seua dotació econòmica com per la seua peculiaritat, conforma una de les principals convocatòries literàries del territori valencià. Sens dubte, és un dels principals esdeveniments culturals impulsats des de l’ens comarcal i els que compten amb una major rellevància pública, com demostra la procedència ben diversa dels autors que concorren al premi. Enguany han arribat textos des de localitats de la Vall d’Albaida, L’Horta i La Ribera Alta, però també de diversos llocs de Barcelona, i des de Girona, Lleida, Eivissa i, fins i tot, Alemanya, entre altres llocs, ja que es desconeix la procedència dels que arriben amb plica.

D’aquesta manera, aquest certamen consolida edició a edició els objectius que persegueix des de la seua creació: el foment de la literatura en valencià des d’una òptica molt específica, com és el gènere eròtic; i, d’altra banda, el reconeixement de la Vall d’Albaida més enllà dels nostres límits purament naturals com a referent turisticocultural.

El president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, Juan Antonio Puchades Arce, ha destacat que «la vintena convocatòria del premi és una fita molt important a la qual s’arriba amb gran vitalitat». De la seua banda, José Vidal Oltra, Conseller de l’entitat, ha remarcat que «el Premi de Literatura Eròtica la Vall d’Albaida és una de les iniciatives impulsades des de l’àrea de cultura amb gran efecte vertebrador de la comarca».

3 Comentarios

  1. Conxa, una dona sense pèls a la llengua,
    i amb una llengua de destral.

    prepareu-vos que aquest llibre no és Pecatta minuta, Donarà molt que parlar i molt que sufocar

    mel de romer!

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here