L’ús de les pistes esportives baixa un 55% en l’últim any a Algemesí

0
427

De juny de 2011 a maig de 2012 les pistes del poliesportiu i del pavelló d’Algemesí es llogaren durant 8.905 hores. Un any després (de juny de 2012 a maig de 2013), l’ús de les pistes ha estat un 55% inferior, havent-se llogat sols 4.043 hores, 4.862 hores menys en el darrer any. Aquestes són les dades que els serveis municipals han facilitat a MÉS ALGEMESÍ com a contestació a una petició d’informació formulada. 

Els responsable d’açò? L’equip de govern popular que en contra del que volia la ciutadania, i del que els va dir l’oposició, s’entestaren en pujar entren un 33 i un 150% el preu d’ús de les pistes. En aquell moment des de MÉS ALGEMESÍ els advertírem que era una decisió errònia i fins i tot contraproduent, donat que es desincentivaria la pràctica de l’esport i es recaptaria menys. No oblidem que per acabar-ho d’adobar, no sols s’apujaven els preus de els pistes sinó que es creava la figura de l’abonat que complicava més la situació. El ben cert és que ha passat el que MÉS ALGEMESÍ pronosticà: la caiguda de recaptació. Front als 24.876,75€ del període 2011-2012, en el període de 2012-2013 s’ha recaptat sols 16.846,00€, és a dir 8.030,75€ menys. La pujada mitjana dels preus d’un 40% ha implicat una disminució dels ingressos d’un 32% en concepte de lloguer de les pistes. La pèrdua final de recaptació és una mica inferior ja que, a més dels ingressos per lloguer de les pistes s’han ingressat 1.010€ en concepte d’abonaments, havent-se produït finalment una disminució real de 7.020,75€.
Siga com siga, el ben cert és que la política esportiva de l’equip popular ha estat un autèntic fracàs. El PP ha acabat amb el dinamisme esportiu lliure que hi havia en Algemesí. La seua mentalitat mercantilista els fa veure qualsevol activitat sols des del punt de vista econòmic, punt de vista que com vegem ni tan sols saben potenciar. Dissortadament no veuen en l’esport una pràctica saludable ni el conceben com una eina d’educació per a la salut. Ells són els autèntics responsables de que Algemesí haja donat l’esquena a l’esport. Ara que podria servir de teràpia a la gent que està passant-ho mal els imposen una mena de doble càstig. Aquestes dades demostren, com ja hem dit en altres ocasions, que el PP d’Algemesí perjudica la salut; i l’economia municipal.
No existeix en Algemesí una autèntica política per promocionar l’esport més enllà d’atorgar subvencions. Existeixen xifres escandaloses que demostren com de malament s’estan fent les coses. Després d’anunciar la construcció d’una pista de pàdel que deixa prou que desitjar i fer el numeret de la seua inauguració, aquesta sols s’utilitza una hora a la setmana (54 hores en un any). La gent que practica el futbol 7 per lliure sols ha llogat 3 hores en un any el camp 2, i 7 hores el camp. 1. En definitiva, 10 hores en el darrer any, que significa una reducció del 86% del seu ús. En altres pràctiques esportives les caigudes no son tan espectaculars, però van del 67% en esquaix al 58% en frontó, passant per una caiguda de 52% en tennis.
El pitjor és que s’ha castigat a l’únic esport que ha incrementat l’ús de les pistes, la pilota valenciana. El trinquet s’ha llogat un total de 228 hores en el darrer any, 9 hores més que en l’any anterior. No obstant això, l’esport autòcton, que és a qui proporcionalment més se li ha pujat el lloguer de les pistes, ha passat de pagar 425€ a pagar-ne 1.209€, gairebé 800€ que representen un increment de quasi un 200%.
Fa uns mesos l’equip de govern rebaixà en part el preu d’ús de les instal·lacions, però el mal ja estava fet i fa falta un pla de xoc més ambiciós. Per a un proper plenari MÉS ALGEMESÍ presentarà una moció d’impuls a l’esport i a l’ús de les instal·lacions esportives i especialment d’impuls de l’esport autòcton valencià que el PP d’Algemesí està disposat a no potenciar, i fins i tot diríem. a acabar amb ell.
En el d’aquest mes preguntarem al Sr Alcalde què opina de les dades que hem donat a conèixer, quines mesures de xoc pensa presentar per potenciar l’ús de les instal·lacions esportives i com pensa potenciar l’esport autòcton dels valencians a Algemesí.
Josep Bermúdez
Portaveu del grup municipal MÉS ALGEMESÍ

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here