Més de 3.000 xiquets aprenen educació vial a la Mancomunitat de la Ribera Alta

0
279

 El Servei d’Educació Vial, un servei que ofereix la Mancomunitat de la Ribera Alta i que va iniciar les seues activitats durant este curs, ha finalitzat les classes que des d’octubre ha estat oferint en diferents municipis mancomunats. Així, el servei d’Educació Vial ha impartit les seues classes formatives en un total de 23 col·legis de 16 municipis de la Ribera Alta, arribant a més de 3.000 xiquets d’edats compreses entre els tres i els nou anys.

Este servei, que la Mancomunitat presta de manera gratuïta als municipis mancomunats, s’imparteix per personal especialitzat de la Mancomunitat en els col·legis que ho sol·liciten, tant a alumnes d’Educació Infantil com de Primària. L’objectiu és fomentar conductes i hàbits vials correctes i formar individus responsables conscients de la seua salut i seguretat, que comprenen les normes de circulació i són crítics amb els que no les respecten.

Per a aconseguir-ho, el personal de la Mancomunitat, que col·labora amb la policia local dels pobles adherits, compta amb material didàctic i lúdic (panells, audiovisuals, puzles, etc.) per a realitzar jocs, tallers i dinàmiques de grup per mitjà de les quals conscienciar els xiquets sobre la necessitat aconseguir uns carrers més segures per a tots, conductors i vianants. A més, estos coneixements teòrics es completen amb la realització d’un circuit amb senyals de circulació i altres elements urbans en el qual els xiquets i xiquetes posen en pràctica les normes i hàbits de trànsit i seguretat apresos.

Segons el president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Cristóbal García, “en el tema de la seguretat vial s’han fet molts avanços en els últims anys gràcies a este tipus d’iniciatives de prevenció, que pretenen conscienciar als més xicotets sobre els perills del trànsit i fomentar hàbits correctes. En definitiva, busquem que els carrers i places dels nostres pobles siguen llocs cada vegada més segurs per a conductors i vianants”.
Estes classes d’Educació Vial estan adaptades a les diferents edats dels alumnes: mentres que als xiquets d’Infantil se’ls ensenya com han de comportar-se com a vianants (sempre per la vorera i de la mà del seu acompanyant) i quan viatgen amb cotxe (en la part de darrere, sempre amb el cinturó cordat), els de Primària aprenen, a més, els senyals de circulació, la circulació correcta amb bicicleta i l’ús dels mitjans públics de transport. Finalment, també es tracta de conscienciar als escolars sobre la figura del policia “amic” com a servidor públic, que treballa per la nostra seguretat i benestar.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here