L’abocador projectat a Guadassuar «és una temeritat» segons l’alcalde de l’Alcúdia

0
318

Martínez davant l’ajuntament de l’Alcúdia

Vistes les al·legacions que presenta el president de la Comunitat de regants del Xúquer contra l’autorització ambiental integrada per a la construcció de l’Abocador previst al terme de Guadassuar, ( que vos adjuntem a este mateix correu electrònic) l’alcalde de l’Alcúdia, Robert Martínez, pensa que es poden extraure les següents conclusions:

PRIMERA: Que és indubtable que constitueix una “temeritat” absoluta executar el projecte en la ubicació que es pretén.

No sols el president del Consorci (i alcalde de Guadassuar) serà el responsable del que puga ocórrer, sinó que també ho seran tots els alcaldes dels pobles de la comarca que han votat a favor del projecte i que, conscients del problema de greu perill de contaminació dels aqüífers dels què beuen els seus veïns, mantenen eixa decisió.

SEGONA: És ineludible prendre una decisió en el Consorci de suspendre l’execució de l’acord de modificació de contracte de concessió de gestió de la zona, en tant no quede clar que l’emplaçament triat per a ubicar l’Abocador és correcte i segur. En eixa línia proposarem un acord en la reunió de la Junta de Govern del consorci que està convocada per a aquesta vesprada a Guadassuar.

TERCERA: Queda clar que els “Secuaces” – com va qualificar el president del Consorci als representants municipals de l’Alcúdia que han impugnat eixe acord en els tribunals- no són els que votaren en contra del projecte (alcaldes i representants municipals de la major part dels ajuntaments de la comarca), sinó que a la vista dels fets, s’hauria d’incloure en eixe conjunt també als responsables de la Sèquia reial del Xúquer.

Des dels ajuntaments i des dels col·lectius socials oposats al projecte, li reiterem al senyor Ribera una invitació per a repensar el despropòsit en què pretén “embarcar” a la Comarca. El que cal és analitzar seriosament les alternatives d’ubicació d’eixa instal·lació en el conjunt de la Comarca, no guiar-se per criteris exclusivament de benefici econòmic per als seus propis interessos.

El senyor Ribera demostra, com fa sempre que algú el critica per no estar d’acord amb les seues decisions, que confon la discrepància raonada amb l’insult. Cal reclamar al PP comarcal que porte a reflexió al senyor president del Consorci i que l’inste a reconsiderar la seua decisió, perquè les conseqüències del desficaci ambiental que pot generar eixa actuació, les pagarem tots.

La construcció d’eixe descomunal abocador, com han denunciat els ajuntaments oposats (l’Alcúdia, Benimodo, Massalavés…) i molts col·lectius socials, és un risc ambiental inassolible. Encara no és tard, estem en el moment de reconsiderar les decisions.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here