Dani Ponz, el tècnic de Sollana que somniava en ser l’entrenador de la UD Alzira

0
402
Dani Ponz amb el president en el primer entrene

El tècnic de Sollana, Dani Ponz, arribà a Alzira el dia sis del mes d’agost de l’any passat a falta de tres setmanes perquè començara la lliga, amb un més que modest currículum, haver entrenat durant dos temporades l’At. Saguntino en Tercera Divisió. Alguns comentaris apareguts en mitjans digitals parlaven ,fins i tot, «d’enxufis-me».

Apadrinat per Miguel Carrasco, va ser el president blaugrana, Javier Pérez el que li va donar la bendició. I el va beneir, no per estar enxufat sinò perquè el sollaner el va convencer que era l’entrenador ideal després d’una llarga entrevista.

Estava boig per entrenar l’Alzira

«Em va dir que el seu somni era entrenar a la UD Alzira, que tenia moltes ganas de treballar i de trionfar», recorda Pérez a Riberaexpress. No era l’únic candidat a la banqueta del Suñer Picó,»però Dani em va sorprendre pel seu dinamisme, per les seues ganes de treballar i perquè estava boig per entrenar l’Alzira».

Hem de sentar-nos a parlar

El mandatari alzireny es mostra molt satisfet per no haver-se equivocat; «ha creiscut barbaritats, ha sabut adaptar-se a la plantilla, és una gran persona i considere que ha fet un treball excel.lent».

Tan és així que Javier Pérez ja li ha oferit a Dani Ponz que continue dirigint l’equip la pròxima temporada, siga en Segona ó en Tercera, el tècnic es deixa voler i li ha contestat, «presi, hem de sentar-nos a parlar».

El president de la UD Alzira recorda que Ponz, «és dels tècnics de Tercera que menys cobren» i no oblidarà mai este gest, «es va baixar el sou perquè poguerem fitxar a Óscar Prats, això diu molt d’una persona».

Mentre, el de Sollana està centrat en traure la última i definitiva eliminatòria perquè «com va dir un gran entrenador que no recorde el nom, del segon no se’n recorda ningú».

El tècnic atribuix l’excel.lent temporada a que «molts dels jugadors arribaren ací amb molta fam, amb la màxima ambició, després d’eixir rebotats dels anteriors clubs, perquè no els han volgut renovar».

És un somni del que no volem despertar

Ponz fa memòria d’aquell caloròs i complicat mes d’agost en que tenia tota una plantilla per fer i diu en veu alta sobre el mateix camp de Venecia on va dirigir els primers entrenaments; «era inimaginable el que hem aconseguit, primer jugar la promoció i ara estar a un pas de pujar a la 2ª B, està sent com un somni del que no volem despertar».

2.000 minuts de la cantera

Preguntat per l’important paper que ha fet la cantera blaugrana en este miracle futbolístic, Ponz, explica,» en estos moments econòmicament durs cal reiventar-se, nosaltres amb set jugadores de la cantera hem aprofitat els recursos que teniem, uns jugadors que hauran disputat al voltant d’uns 2.000 minuts». El tècnic elogia la «bona estructura d’una cantera que tot i ser humil ens ha sigut de molta ajuda».

Al de Sollana no li s’oblida el gest de Vicent Gisbert abans de llançar la decissiva tanda de penals en Badajoz; «em va dir míster, jo llançaré l’últim i quan Gis es trobava en el punt de penal, estava convençut que la cosa estava feta».

Sobre el rival de la última eliminatòria, el Tropezón, campió de Cantàbria, l’entrenador riberenc ha dit «és un conjunt aguerrit, compacte i ordenat defensivament que fa bones contres».

Res que no puga superar la enorme fam, ambició i ganes de trionfar d’un modest tècnic de la Ribera, d’uns jugadors «rebotats» d’altres equips i d’unes promeses locals que porten l’ADN alzireny en les seues venes.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here