EU proposa la creació d’un viver de cooperatives en Alzira per «reactivar l’economia local»

0
240

EUPV-Alzira proposa la creació d’un Viver de Cooperatives en la nostra ciutat, com a forma d’intentar reactivar l’economia local i fomentar el treball cooperatiu.

Aquesta iniciativa s’inscriu dins el Pacte Local per l’Ocupació que tracta d’impulsar EU-Alzira, i així ho hem traslladat al Consell Econòmic i Social, on estan present sindicats, patronal i l’Ajuntament.
La proposta insta l’Ajuntament d’Alzira a iniciar en el termini més breu possible els tràmits per a dur a terme un projecte de Viver de Cooperatives en la nostra ciutat i que pose a disposició de noves cooperatives ubicades a Alzira d’instal·lacions bàsiques per al seu funcionament. A més a més, es comptaria amb la formació i l’assessorament de l’Agència de Desenvolupament Local (IDEA) per a aquelles treballadores i treballadors que vulguen impulsar cooperatives en la ciutat.
Per a EU, les cooperatives de treball són una important opció per a la creació de treball, que estan sent capaces de crear llocs de faena, mentre unes altres fórmules empresarials estan destruint-lo, i això malgrat el nul finançament que s’està patint. Més d’un 80% de les persones sòcies de les cooperatives tenen un treball fixe i ocupen les dones un 50% del total.
Alzira, amb diversos polígons industrials, nombroses instal·lacions i empreses tancant, compta amb unes bones infraestructures per al foment d’aquest tipus d’economia productiva.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here