EU proposa a Les Corts que els hospitals de gestió privada siguen gestionats per la Generalitat

0
263
Marina Albiol
Martínez, Albiol, García i Guzmán hui en Alzira

La formació EU ha presentat una proposició no de llei a Les Corts Valencianes perquè canvie a la gestió pública aquells hospitals i centres sanitaria que siguen, fins ara, gestionats per la iniciativa privada. Proposició convertida en moció perquè els ajuntaments afectats, com és el cas de la Ribera i d’altres comarques recolzen esta proposta.

Esta proposta forma part de la campanya contra les retallades i la privatització de la sanitat encetada per EUPV.

La diputada Marina Albiol ha advertit a Alzira que «les retallades maten», davant el deteriorament que pateix l’assistència sanitària. A més assegurava que la gestió privada «utilitza els criteris econòmics per damunt dels mèdics donat que Ribera Salut no és una ONG, el seu principal objectiu és obtindre beneficis econòmics». Així ha ficat com exemple que en els hospitals de gestivó privada, «es donen altes prematures, amb un dia de diferència respecte als públics davant els seus criteris d’estalvi».

La diputada d’EU també ha criticat durament el paper del comissionat del Consell en l’Hospital, perquè «no vetla pels interessos generals, sinò que juga un paper nefast en rebre favors de l’empresa». A este respecte recordà que Manuel Marín passà de ser comissionat a gerent de l’Hospital d’Alzira.

Proposició no de llei presentada per EU:

1.- Dur a terme les accions oportunes perquè els hospitals i departaments de salut que en aquests moments estan sent gestionats per empreses privades passen a ser gestionats directament per la Conselleria de Sanitat.

2.- Garantir el compliment estricte i literal de les següents mesures i principis, si més no, durant el temps que continue la gestió privada d’alguns hospitals o departaments de salut:

– Auditar, amb periodicitat anual, les entitats privades que gestionen hospitals o departaments de salut en allò relatiu al compliment dels acords de la seua concessió, així com dels resultats econòmics.

– Que les entitats privades gestores d’hospitals o departaments de salut facen públic el seu quadre directiu, així com les percepcions econòmiques que reben, donant la màxima transparència en el seu àmbit d’actuació i al Consell de Salut del departament.

– Aplicar als salaris dels quadres directius d’aquestes entitats, en tant que beneficiaris econòmics de la gestió i com a perceptors de diners públics, les mateixes condicions que a la resta de funcionaris de la Generalitat.

– Imposar a les empreses adjudicatàries de la gestió de la sanitat la condició de no tindre diners a paradisos fiscals.

– La rescissió del contracte amb qualsevol empresa gestora d’hospitals o departaments de salut que infringisca o pose entrebancs al compliment de la normativa anterior.

El Consell retrà compte del compliment d’aquesta resolució en un termini màxim de quatre mesos des de la seua aprovació.

 

 

 

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here