Albert insta al «normal» funcionament de les beques de «la dipu et beca»

8
528
Carles Albert

Des de fa ja uns quants anys en els mesos d’estiu, la diputació de València inicia unes beques per a joves estudiants de llicenciatures, diplomatures, graus i cicles superiors, amb la suposada intenció d’oferir a estos joves una oportunitat de poder fer unes pràctiques formatives per a poder posar en pràctica allò relatiu als seus estudis.
C. Albert crítica que any rere any estem veient com l’Ajuntament de Carcaixent no té un projecte pel qual s’ establisquen les prioritats i les necessitats en els diferents departaments municipals. Quan el nostre Ajuntament trau les bases d’estes beques no especifica que titulacions tindran dret a estes beques, en quins departaments es podran exercir les pràctiques, així com tampoc les funcions que realitzaran els becaris.
Al nostre entendre, entenem que unes beques formatives són òbviament per a formar-se i no per a fer de comodí en el departament de torn. Moltes de les titulacions dels beneficiaris finals de les 62 beques, res tenen a veure amb l’administració local i és per això que som molt escèptics en relació a les funcions que realitzaran molts d’estos becaris.
Entenem que a l’haver-hi una gran quantitat de titulacions que res tenen a veure amb les administracions públiques hi hauria una gran quantitat d’estudiants que sistemàticament es quedarien sense opcions d’optar a estes beques; cosa que contravé la igualtat d’oportunitats que defenem; i és per açò que hem proposat per al pròxim ple, que l’Ajuntament inste a que la diputació a què arribe a acords amb empreses que engloben tots els sectors, perquè aquells estudiants que cursen estudis que res tenen a veure amb l’administració pública, puguen realitzar estes beques en empreses.
Finalment, C. Albert exigix a l’equip de govern que per a les beques «la dipu et beca» de l’any 2014, l’Ajuntament de Carcaixent, especifique en les bases de les beques (amb un informe previ dels distints departaments municipals) les titulacions susceptibles de ser triades, que funcions es realitzaran i en que departaments es realitzaran; així com que agafe el compromís que els 62 beneficiaris d’enguany, realitzen el nombre més gran possible de tasques que tinguen a veure amb la titulació estudiada.»

8 Comentarios

 1. Tens tota la raó. Jo sóc una d’elles. No té res a veure els meus estudis amb el lloc que m’han designat.

  • Aleshores pot vosté renunciar al lloc i deixar que un altre jove puga accedir a ell perquè potser que per a algun d’eixos joves, en un moment en que no troben faena per cap lloc, la necessitat siga tant o més important que la formació i, per tant, estiguen ben contents de tindre uns ingressos en estiu, malgrat que el lloc de treball no corresponga exactament a la seua formació.
   Per tant, altres opinem que és una bona opció obrir eixe accés per a que un major número d’estudiants puguen accedir a les beques i no siguen sempre les mateixes titulacions.
   No diuen que sempre es contracta als mateixos?. Quan més oportunitats per a més gent, molt millor.

   • Pocos argumentos da usted Opinador. El cinismo que emplea está de más. Así difícilmente convencerá a nadie, solo a los incondicionales

 2. Aixo voldries tu, opinador, que renunciara a la beca per a vore si li la coloqueu a algun amiguet!!!! JAJAJAJA

 3. A mi tant me va. Faça allò que li parega!. Vosté ha dit i jo he opinat. Pocs arguments li veig, poca raó tindrà!.

 4. Opinador, li comente (encara que tots sabem qui és, faré com si no):
  Està molt bé que vostés donen lloc de feina a quanta més gent, millor. Però se li oblida una cosa: Com algun que altre regidor seu ha dit, «tots poden fer d’administratius, perquè total…per a fer quatre escrits i estar cara a l’ordinador…tot el món sap». Deixa molt que desitjar d’un regidor que es diguen aquestes paraules.
  Òbviament que tots han de tenir cabuda, però cert és que donant-li la plaça d’administratiu a una persona que no és administrativa (des de tècnic superior en pròtesis dentals fins a enginyers aerospacials), el que està fent és menysprear la feina dels administratius que, com tots, també passen per males èpoques, i que han de veure com altra gent que no està preparada per a fer una feina, farà la que a estes persones els tocaria. Però clar…com tots sabem posar-nos davant d’un ordinador i escriure…
  Jo, sense cap mena de dubte, no sabria operar a cor obert. Ni donar classes d’Educació Física. Ni ser administratiu.

  Si des d’un principi l’ajuntament (aNjuntament per al seu Twitter. Per cert, aquesta xarxa social l’hauria de dur un periodista o un comunity mànager, no una senyora elegida per cognom) haguera fet cas a les demandes de cada departament, segurament aquestes coses no passarien (i ara no em vinga en que s’ha preguntat perquè li puc assegurar que això és fals. I si s’ha fet, ha estat per quedar bé: No ha fet cas a les demandes dels departaments. Tant vostè com jo ho sabem). A mi em va passar fa uns anys. I curs darrere curs, vaig a vore si se li ha posat solució al problema, però no. I continuen fent les coses d’esquenes a la seua gent.
  No venga fum quan ni hi ha foc: Elegir a tota la gent de totes les carreres o formacions possibles és un punt al seu favor, però han elegit posar-se la medalleta i no fer les coses amb sentit comú, trellat i ètica.

  Que vaja bé a tota la gent elegida.

  • Hola dilluns!. Mire, jo faré com si sabera qui es vosté, encara que no tinc ni idea!. Ja hem farà un escoltet i hem diu cóm està tan segura de saber qui soc jo…és que n’hi ha gent tant llesta!.
   Mire, estic d’acord en que la interpretació que fa vosté de la explicació que li han donat, efectivament deixa molt que desitjar i pot ofendre als administratius. Però eixa és la explicació de vosté i vosté ha de respondre d’ella.
   Per a que ho tinga clar, jo també pense que en l’Ajuntament hi ha no una sinò moltes feines que, sent necessaries, pot fer QUALSEVOL PERSONA, amb un mínim de formació que, per supost, te QUALSEVOL PERSONA que haja cursat estudis universitaris.
   Un enginyer aeronautic, un tècnic en pròtesi i vosté mateix, segurament no tenen cap problema en fer tasques com: fotocopiar, passar dades a l’ordinador, arxivar documents seguint instruccions senzilles, repartir documentació i moltes, moltissimes altres.
   Per a la seua tranquilitat, li assegure que cap becari va a operar a cor obert ni a cor tancat, ni va a donar clases d’Educació Física ni va a fer funcions d’administratiu sense ser-ho!.
   Com he argumentat anteriorment «potser que per a algun d’eixos joves, en un moment en que no troben faena per cap lloc, la necessitat siga tant o més important que la formació i, per tant, estiguen ben contents de tindre uns ingressos en estiu, malgrat que el lloc de treball no corresponga exactament a la seua formació» i pense que això te tot el sentit, trellat i ètica.

 5. Diga-li-ho als administratius que s’han quedat fora…

  I s’equivoca si diu que tota la gent pot fer eixa feina. Trobe que treballar a l’aNjuntament no és solament fer fotocòpies, passar dades a l’ordinador, arxivar documents i repartir documentació. Si té ixa idea respecte a les feines que faran els becats, significa que no sap per a què serveixen les beques. Li ho explique per a que ho entenga (porte demanant beques tota la vida, encara que ara amb Wert, igual no puc ni optar):
  Una beca ha de ser un instrument per a que els joves estudiants puguen treballar d’allò que han fet. Una beca és una mena de treball en el qual s’adquereixen diferents habilitats que poden ser útils per a les especialitzacions realitzades pels alumnes. No ha de ser un lloc on posar a gent per a que tinguen feina durant un mes. I si és així, pose’ls en llocs de feina referents a la seua temàtica. Una beca ha de ser la remuneració d’una part pràctica dels estudis, tant universitaris com d’FP.
  L’aNjuntament té un problema si creu que tot el món pot fer qualsevol tipus de feina de caràcter públic, relacionat amb l’administració. Diu molt doncs de que els regidors ho són no per les seues habilitats adquirides, sinó per estar en el moment i en el lloc adequat. Per tant, la idea que vosté té de les beques, no és la idea oficial. I no ho dic jo: podria explicar-li ací tot tipus de beques en les que s’afirma clarament i fàcil que les beques han de tenir una durada curta per a que els estudiants posen en acció les habilitats adquirides respecte als seus estudis.

  Si no entenen això, segurament tenim un problema respecte a les habilitats adquirides i a les funcions que cada individu ha de desenvolupar dins de la societat.
  Per cert, podria traure l’aNjuntament la relació de feines que faran els becats? Ho dic perquè m’agradaria saber qui farà cada feina. Hi ha mil errors a les bases de la beca, així com mil problemes més que no s’han solucionat mai. Segurament, amb un poc de sentit comú, les llistes quedarien millor ordenades. Però vostés prefereixen quedar bé. Hi ha mil preguntes a resoldre que mai han contestat. Ni a mi ni a ningun dels estudiants que han anat a preguntar. I això no té sentit, trellat ni molt menys, és ètic.
  Vostés no serveixen per governar: Clara evidència de que no tot el món pot fer totes les tasques.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here