A l’estiu alerta amb les radiacions solars

0
346

Protegir-se de les radiacions solars amb cremes i evitar les hores més fortes de sol al migdia són algunes de les recomanacions més habituals per previndre el càncer de pell, una malaltia que afecta 3.200 nous casos cada any a Espanya, i la incidència continúa augmentant un 10% cada any. En la major part dels casos, el responsable directe del càncer és el sol, és per això que hem d’actuar de manera responsable sobretot a l’estiu.

L’arma més eficaç davant aquest tipus de càncer és la prevenció però els especialistes recorden que cal realitzar-se revisions periòdiques de la pell per facilitar-ne un ràpid diagnòstic, la clau que permet curar fins el 95% dels casos.

La junta Local de l’AECC de l’Alcúdia, dintre de la seua tasca informativa i de lluita contra el càncer, va posar a disposició dels veïns i veïnes de l’Alcúdia la unitat mòbil de prevenció contra el càncer de pell per realitzar revisions gratuïtes a totes i tots els qui s’aproparen a la plaça del mercat, passat divendres catorze de juny pel matí.

En total es van visitar 120 persones, entre homes i dones, d’entre les quals es van diagnosticar diverses tumoracions de caràcter benigne i un tumor de pell, que van ser derivats als corresponents especialistes per a control i tractament.

La junta Local va aprofitar per incidir, més si cap, en la importància de la prevenció i les revisions periòdiques en una jornada que va comptar amb l’assistència de representats de l’Ajuntament de l’Alcúdia, com Robert Martínez Correcher i Josep Cebrià Marqués.

Alba Sanchis

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here