Alzira, 10 anys després / Opinió: Carles Aranda – Diego Gómez

0
585

 

Carles Aranda i Diego Gómez

Han passat ja deu anys des d’aquell 13 de juny de 2003, on Elena Bastidas i el PP començaren a governar Alzira. Deu anys que ens permeten fer una reflexió sobre quin és el resultat de la gestió i com ha afectat i quins canvis s’han produït a la nostra ciutat.

En primer lloc, quan el PP començà a governar a Alzira, ens trobàvem en plena bombolla urbanística, una època de creixement econòmic, on l’Ajuntament d’Alzira rebia molts ingressos pel sector de la construcció. En aquella “festa” on tot eren ingressos i creixement, el mandat de Bastidas i en especial la primera meitat del seu govern es caracteritzà per l’aprovació de diversos convenis urbanístics “a la carta” amb empreses constructores que han donat lloc a projectes com les torres de Cartonatges, l’antic solar del cine Piscina, la zona baixa del Torretxó entre d’altres, així com la tramitació de grans projectes que son l’origen de l’actual crisi immobiliària com els PAIS de la Garrofera – amb més de 3.000 vivendes projectades- o la finca de SOS en la Barraca d`Aigües Vives.

Amb aquest model urbanístic impulsat pel PP s’arreplegaven beneficis a curt termini sense sentit de la responsabilitat a mig i llarg termini. El PP no ha fet planificació urbanística sinó provisionalitat urbanística en el desenvolupament de la nostra ciutat. Aquesta forma d’actuar té conseqüències actuals i de futur a Alzira, ja que l’Ajuntament del PP va aprovar amb caràcter provisional aquests projectes i que ara vol incloure’ls en el nou Pla General d’Ordenació Urbana per a la ciutat. La Conselleria d’Urbanisme ha declarat reiteradament que el manteniment d’aquest model és insostenible pel seu alt cost econòmic i inviable pels 80.000 habitants projectats. Tot per la mala planificació urbanística de Bastidas i del PP.

Altre capítol es la gestió econòmica. Exemple de la mala gestió dels recursos municipals que ha fet el PP són les societats municipals, totes amb pèrdues. Alzira Ràdio ens costa als alzirenys vora 190.000 euros el 2012, la piscina municipal ha rebaixat la qualitat dels serveis i acumula unes pèrdues del 2012 de més de 77.000 euros anuals. Amb un dogma del PP com és baixar els impostos, Bastidas ha fet el contrari ha pujat la contribució que paguem tots els veïns i veïnes d’Alzira i ha augmentat altres taxes i preus públics. Altre exemple de la gestió del PP és la manera de gestionar l’autobús urbà. S’ha privatitzat, ha passat de ser gratuït a pagar-se i, en l’actualitat, el manteniment dels autobusos és lamentable sense que el govern municipal prenga cap mesura al respecte.

En quant a infraestructures culturals, aquestes no han estat una prioritat per a Bastidas ni per al PP, especialment en el cas de la nova Biblioteca Municipal, que ja venia en el programa electoral del PP en 2003, 2007 i 2011 i ni les obres estan totalment acabades, ni sabem tampoc quan entrarà en funcionament. Una altra infraestructura com és l’Auditori, a hores d’ara està aplaçada de forma permanent.

Però Alzira no ha estat exempta de inversions amb les quals es podien haver finançat la nova biblioteca o l’auditori, tant el Pla Confiança de la Generalitat com els dos Plan E del govern central. Alguns projectes han tingut una finalitat més que qüestionable com el regal que Bastidas va fer a la Universitat Catòlica de l’edifici sociocultural valorat en quasi 1 milió d’euros. Un acte d’amiguisme i una traïció als ciutadans d’Alzira al llevar-li un edifici per als alzirenys per donar-li’l a una entitat privada.

No voldríem acabar aquestes línies sense fer menció especial a les festes de San Bernat, unes festes que eren conegudes a tota la comarca i més enllà, unes festes que el PP d’Alzira ha sigut capaç d’acabar en elles en menys de 10 anys.

El balanç global de la dècada d’Elena Bastidas i del PP al front de l’Ajuntament d’Alzira és negatiu. Tot i considerar mala la seua gestió, des de Compromís per Alzira volem transmetre un missatge d’esperança a tots els alzirenys, especialment als que a hores d’ara estan passant-ho mal. Des de la Coalició Compromís per Alzira treballem amb responsabilitat, controlant la gestió de l’equip de govern i amb la convicció de fer propostes i plantejar alternatives en positiu. I continuarem treballant amb il·lusió per fer el canvi possible, perquè els alzirenys i les alzirenyes ho mereixen.

Carles Aranda – Diego Gómez

Compromís per Alzira

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here