Joan Baldoví reivindica una altra forma de fer política a l’Alcúdia

0
308

 El diputat del Congrés de Diputats Joan Baldoví ha participat en un acte a l’Alcúdia convocat per Compromís per l’Alcúdia junt a Paco Sanz, portaveu d’aquest grup a l’Ajuntament de l’Alcúdia.

 Es tractava de la 3a Assemblea Ciutadana Oberta a través de la qual Compromís per l’Alcúdia vol per una part informar de les seues iniciatives a l’Ajuntament i per altra escoltar les propostes i preguntes de la ciutadania.

Pilar Huertas, va presentar l’acte fent referència a les enquestes que indiquen el gran desprestigi de la política i dels polítics, assegurant que el que estava en crisi era la política practicada durant els darrers anys i que era precís situar a les persones en el centre de les actuacions polítiques. En aquest sentit va assenyalar que per donar resposta a la preocupacions de la societat davant aquest panorama polític havien aparegut moviments com el 15-M, la Plataforma dels Afectats per les Hipoteques, les Marees ciutadanes (educació, sanitat, dependència…) i molts altres moviments socials amb els que Compromís s’identifica. Va apostar per la regeneració política i per la reforma de la llei de partits i de la llei electoral.

Paco Sanz, portaveu de Compromís per l’Alcúdia a l’Ajuntament, va explicar les propostes i iniciatives plantejades durant aquest últim any, en les que s’ha donat prioritat a les polítiques basades en rescatar a les persones. Va enumerar algunes de les mocions aprovades en l’últim any, així com les propostes relatives a les ordenances i pressuposts. Igualment va fer balanç dels temes claus per a Compromís com el de participació i transparència, valorant els avanços fets en aquesta legislatura, però en els que encara queda molt de camí per recórrer. Compromís per l’Alcúdia està centrant els seus esforços en temes socials i educatius, a més de l’augment en la participació i la transparència municipal. Igualment una prioritat per a Compromís és la lluita contra l’atur. En aquest sentit s’ha elaborat des de l’Ajuntament un Pla d’Ocupació, en el que s’invertiran 350.000 euros, i en el que han participat tots els grups municipals, en sintonia amb el nou clima de participació existent en aquesta legislatura.

Finalment Joan Baldoví ha explicat la seu tasca al Congrés de Diputats en les que a través d’intervencions imaginatives ha aconseguit que Compromís tenga una presència important en la càmera estatal. Joan Baldoví ha criticat la deriva bipartidista, que va tindre ahir l’episodi de l’acord del PP i el PSOE, marginant completament a la resta dels grups parlamentaris, amb una nova mostra de menyspreu. Joan Baldoví ha reivindicat una nova forma de fer política i ha manifestat que es considera un ciutadà normal fent política de manera transitòria.

Respecte al sistema de finançament dels valencians ha expressat que estem clarament discriminats amb altres comunitats i que els diners que ens arriben de l’Estat no són suficients per a fer front a les nostres necessitats ni per atendre a despeses més elementals com educació, sanitat o serveis socials. En aquest sentit considera que la reclamació del deute històric és fonamental. Finalment ha fet una reivindicació de la política com a servei als ciutadans i que l’alternativa eren els generals i l’autoritarisme, qüestió que ningú vol.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here