67 aturats han començat hui a treballar a l’Alcúdia

0
256

A primera hora del matí, a les dependències de la Casa del Llaurador, s’han reunit els i les vora 70 aturats que comencen hui els seus contractes de treball, amb la fi de rebre formació sobre prevenció de riscos laborals i començar així els seus contractes amb tota seguretat.

De les 67 persones, 43 tindran un contracte d’un mes efectuant treballs de desbrossament i poda dels camins d’accés a la població, dins del conveni agrícola SEEP entre l’INEM i les corporacions locals. Els altres 24 contractats provenen de les borses d’ocupació creades per l’ajuntament dins del IV Pla Local de lluita contra l’atur.
És la primera tanda de contractacions d’este estiu, que se completarà amb altres 43 contractes de peonada agrícola a meitat de juliol i 42 més a meitat d’agost. Si a això sumem els 36 becaris de la campanya “La Dipu te beca”, en total durant els tres mesos d’estiu un total de 188 persones tindran diferents modalitats de contractes a l’Alcúdia.

Per primera vegada hi ha borsa de treball per a menors de 35 anys

L’ajuntament de l’Alcúdia va aprovar el passat gener una partida de 350.000 € per a posar en marxa el IV Pla de reactivació econòmica i lluita contra l’atur, que consta de 14 mesures econòmiques. La part més important del pressupost, 225.000 € anava destinada a la contractació directa de veïns i veïnes en situació d’atur , amb la creació prèvia de 3 borses de treball, per a la prestació de serveis públics de competència municipal. Se van instaurar 3 borses diferenciades: Titulats, General i d’Especialistes, i en les dues segones, s’ha diferenciat entre majors i menors de 35 anys, per tal què els més joves també tinguen opció a ser contractats.

El passat divendres, dia 7 de juny, se va reunir la comissió de valoració de les sol·licituds per a formar part de les borses de treball del Pla d’Ocupació municipal per a l’any 2013, formada per l’Alcalde-President, Robert Martínez, un Tècnic d’Administració General, l’Agent de Desenvolupament Local i un representant per cada grup polític municipal, Socialista, Compromís i Popular.
En total, les sol·licituds que complien les bases a cadascuna de les borses han sigut:
Borsa General, +35 anys: 191 persones inscrites
Borsa General, – 35 anys: 204 persones inscrites
Borsa d’Especialitats, + 35 anys: 57 persones inscrites
Borsa d’Especialitats, – 35 anys: 26 persones inscrites
Borsa única de Titulats: 59 persones inscrites
En total 537 aturats i aturades en busca d’ocupació.

Hui han començat a treballar els 24 primers, i corresponen a 6 contractes d’especialistes (tres oficials, dos jardiners i un llumener), 15 de peons i 3 titulats amb contractació de becari (els únics que tindran un període de tres mesos) . De tots ells, 13 són majors de 35 anys i 11, menors d’eixa edat.
A partir de setembre, l’ajuntament tornarà a agarrar aturats d’estes borses.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here