«La Ribera pel Dret a l’Aigua» es concentrarà el 28 de juny a Alzira

0
501

Per a la Plataforma és irrenunciable una assignació d’aigües superficials del Xúquer en el nou Pla de Conca per els pobles de la Ribera a l’igual que Albacete, València o Sagunt.

 La concentració es pronunciarà igualment contra qualsevol altre transvasament del Xúquer, com demana el lobby de l’aigua d’Alacant i per l’establiment d’uns cabals ecològics en el Xúquer i l’Albufera que permeten aconseguir el bon estat de les masses d’aigua.

Aigua de qualitat per a tots

 La concentració comarcal, que tindrà lloc a la Plaça del Carbó, estarà presidit pel lema LA RIBERA PEL DRET A L’AIGUA i exigirà l’acabament urgent i prioritari de les obres i instal·lacions necessàries per a que tots els pobles de la Ribera afectats per la contaminació dels aqüífers puguen gaudir d’aigua de qualitat adequada.

 La Ribera no està disposada a suportar més excuses dels responsables per justificar la seua ineficàcia per subministrar aigua que siga realment potable a les poblacions. Exigim el nostre dret d’abastir-nos amb aigua de la millor qualitat per al consum humà.

El lobby de l’aigua d’Alacant

La Plataforma alerta de que les amenaces al Xúquer continuen: el lobby de l’aigua d’Alacant no deixa d’exigir la millor aigua del Xúquer per als seus negocis, plantejant un nou transvasament aigües amunt del riu, des d’Antella o des de Cortes. Al mateix temps volen vendre l’aigua dels seus aqüífers a una embotelladora. Doble negoci amb la seua aigua i amb la nostra.

 Empitjorament dels aqüífers

Durant aquests darrers anys, el deteriorament de les nostres masses d’aigua ha avançat a marxes forçades, de manera que continuen sense establir-se cabals ecològics en rius, llacs i zones humides. Els principals aqüífers experimenten un empitjorament continuat. Els espais fluvials i boscos de ribera han desaparegut o es trobensummament deteriorats en molts trams dels nostres rius.

 La Plataforma convida als representants municipals de tots els partits de les poblacions afectades a participar en la concentració del divendres 28 de juny a les 19:30 a la Plaça del Carbó d’Alzira.

 La setmana pròxima es presentarà el manifesta que es llegirà en la concentració.

 Organitzacions que formen part de la Plataforma «La Ribera pel dret a l’aigua»:

 Comissions Obreres (CCOO), Unió General de Treballadors (UGT), Intersindical Valenciana, Unió de Llauradors i Ramaders, COAG-Comunitat Valenciana, Ecologistes en Acció, Acció Ecologista Agró, SEO/Birdlife, WWF Valencia, La Ribera en bici, Plataforma per la Sanitat Pública de la Ribera, Plataforma de la Ribera en Defensa de la Llei de Dependència, Plataforma en Defensa per l’Ensenyament Públic de la Ribera Alta, Escola Valenciana, Federació de Pares i Mares d’Alumnes Ribera Alta, Federació de Pares i Mares d’Alumnes Ribera Baixa, Xarxa Valenciana per l’Aigua Pública i Xúquer Viu.

Els grups municipals d’Alzira reclamen una concessió de 31 hm3 d’aigua

Todos los grupos municipales de Alzira han firmado una moción en la que piden la concesión de agua propia de 31 hectómetros de agua superficial del río Júcar para el abastecimiento humano. Esta cantidad procede de la eficiencia en el uso del agua. Además, muestran su oposición a que se ejecute cualquier otra toma en el río, excepto la existente en el azud de la Marquesa destinada al trasvase Júcar-Vinalopó como única opción de garantizar el caudal ecológico del río. Este acuerdo se remitirá a la Unidad Sindical de Usuarios del Júcar, a las Mancomunidades de la Ribera, al ministro de Agricultura, a la CHJ, al presidente de la Generalitat y al conseller de Presidencia, Agua y Agricultura.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here