El PSOE de la Ribera demana la concessió d’aigua del Xúquer per al consum humà

0
402
Dirigents socialistes en Almussafes

 El secretari d’organització dels socialistes de la Ribera Alta, Fernando Pascual, informa de la reunió que han celebrat els alcaldes i regidors de la Ribera en Almusafes on han acordat plantejar una proposta unànime per a la reunió amb el director general de l’Aigua divendres que ve.

Pascual explica que exigirán que el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Medi Ambient del govern d’Espanya que incloga en el Pla de Conca del riu Xúquer que està tramitant-se una concessió d’aigua superficial del riu Xúquer en propietat i gratuïta per a subministrar aigua potable del riu Xúquer a totes les poblacions de la comarca de la Ribera, que permeta obtenir de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer una concessió d’aigua pròpia del riu per al subministrament de les poblacions de la comarca.

Segons Pascual en aquest moment el govern espanyol te en tramitació el nou Pla de Conca del riu Xúquer, que és el que ha d’establir les dotacions d’aigua per garantir els subministraments per als diversos usos, i és l’hora que finalment es contemple una dotació pròpia d’aigua del riu Xúquer per als veïns de la Ribera, que no depenga de cessions voluntàries per part d’altres usuaris.

Pascual afirma que davant eixa situació, la presidenta la Confederació Hidrogràfica del Xúquer ha manifestat públicament que no van a acceptar una reserva d’aigua per al comarca, perquè no poden crear-se nous usos als que ja existeixen.

Els socialistes considerem que el suministre a poblacions te prioritat sobre la resta d’usos i ha de rebre aigües de major qualitat. Sembla, segons les notícies que han aparegut en la premsa, que el Consell tampoc te intenció de demanar al govern central eixa concessió d’aigua per a la comarca.

El dirigent socialista considera que enes dona la paradoxa de la situació és que els únics que no tenen garantida aigua potable del Xúquer, i tenen que patir un subministrament d’aigua no apta per al consum humà, són els habitants dels pobles de la comarca de la Ribera per on discorre el riu, mentre altres territoris de la Comunitat Valenciana i de Castella – la Manxa (Àrea Metropolitana de València, Sagunt, Albacete …) molt més llunyans del riu, tenen assignada i garantida una concessió específica per a cobrir les seues necessitats d’aigua potable des del riu Xúquer.

Pascual afirma que mentre tot això passa, el president de la Generalitat fa uns dies que públicament manifestà que la seua prioritat era donar aigua de qualitat per als usos humans i agrícoles dels beneficiaris del transvasament Xúquer – Vinalopó. Que vol dir això? Que serem els veïns de la comarca els únics que es quedaran sense aigua per a beure una altra vegada?.
Pascual afirma que els socialistes hens oposarem de forma contundent a l’execució de qualsevol altra pressa en el riu Xúquer, llevada de la ja existent en l’Assut de la Marquesa, destinada al transvasament Xúquer – Vinalopó.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here