Oxímoron / Opinió: Paco Gimeno

0
395

La setmana passada haguérem de llegir el segon dels comunicats del PP referit a Compromís. Sembla que no els agrada la tasca d’oposició que la nostra coalició realitza, i els nous membres de la seua recentment elegida Ejecutiva Local, s’han posat mans en l’obra per donar instruccions sobre democràcia, “decoro”, i honestedat política.

No sembla estrany que els nous integrants de l’Ejecutiva Local del PP tracten de guanyar-se el jornal, vist el que hem vist aquests mesos sobre els sous i sobresous que paguen en eixe partit; com tampoc és nova la forma en la que se’l guanyen: mentint. Mentida era l’acusació primera sobre “l’assetjament passiu”, un concepte inventat “ad hoc”, per a l’ocasió, com mentida és el nou comunicat sobre els fets ocorreguts al darrer Plenari.

En primer lloc, el Regidor Lahuerta no tractava de contestar a Compromís, doncs no es va formular per part nostra cap prec ni pregunta. El meu company Diego Gómez es limità a respondre una qüestió que Lahuerta ens va formular en la darrera Sessió Plenària; i amb el mateix dret que la resta de Regidors, ni més ni menys, una vegada contestada la pregunta no havíem de rebre cap rèplica.

En el moment en què l’Alcaldessa, una vegada més, contravenia els Reglaments, la lògica i el sentit comú, i donava un tracte de favor a un dels seus Regidors, discriminant i menyspreant als representants de l’oposició, decidirem, en un acte de protesta legítim, no escoltar el que el senyor Lahuerta que anava a llegir-nos; sabent com sabíem què no tindríem la possibilitat de respondre-li. Qualsevol ciutadà pot comprovar només donant una ullada a la videoacta que el Regidor es va limitar a llegir allò què portava escrit d’avantmà.

A més, i pel què m’han comentat companys què sí escoltaren la seua intervenció, el Regidor Lahuerta va dedicar bona part del seu escrit a respondre uns comentaris meus escrits a un diari digital, aclarint l’actuació de la nostra companya Adelaida al cas de la Piscina.

El Regidor podria haver-me contestat en eixe mateix mitjà de la mateixa manera què jo vaig comentar. Va preferir però, refugiar-se darrere la protecció de l’Alcaldessa i llegir un pamflet sabent què no se’ns concediria dret a rèplica. Molt valenta la seua actitud! Enlloc de respondre en un mitjà lliure, on se li podria replicar i debatre amb llibertat, confrontant propostes i opinions, prefereix fer-ho fora del lloc i on se sap l’únic interlocutor. El lector avesat sabrà catalogar els fets; però no puc evitar comentar què, al meu poble, eixa forma de procedir té un nom molt concret.

Tal i com estableix el Reglament, les respostes què es donen al torn de Precs i Preguntes no admeten rèplica; així què la concessió per part d’Alcaldia d’un torn al senyor Lahuerta era una flagrant irregularitat. Més encara quan aquest Regidor haguera llegit el seu al·legat, per a això el portava, sense que haguera mediat prec ni pregunta per part nostra.

Res d’estrany als Plenaris, on la senyora Alcaldessa fa un ús totalment partidista del punt de Precs i Preguntes, no permetent mai respondre als representants de la oposició quan se’ls requereix. I no ens ve de nou: En moltes sessions plenàries hem hagut de patir que militants del PP ens llencen acusacions, més què preguntes, des dels seients del públic assistent; Que Regidors del seu partit aprofiten un torn que no els correspon, el de respondre precs o preguntes, per dirigir-se a nosaltres sense que haja mediat interpel·lació alguna anterior per la nostra banda; o que, davant preguntes o al·lusions directes, no se’ns permeta contestar…. i un llarg etcètera.

Elena Bastidas no respecta els Reglaments, ni tan sols el sentit comú ni la lògica més elemental. Tal i com estableix el Reglament Municipal, en ningun cas s’obrirà debat al torn de Precs i Preguntes. Sí que diu que la persona a qui es dirigeix una pregunta ha de gaudir de l’adequat torn de resposta. Així què la concessió per part d’Alcaldia d’un torn al senyor Lahuerta era una flagrant irregularitat.

Cal afegir aleshores, que si l’Alcaldessa no té intenció de concedir torns de resposta als membres de la oposició, al menys no hauria de permetre què els seus companys de partit, o el públic present als Plenaris, es dirigira a nosaltres, donat què no anem a poder respondre cap qüestió plantejada. No és tracta de què “ens agrade més o menys el què se’ns diu”, sinó de poder respondre allò què es pregunta. Per a què ens pregunten si no?

I finalment, si cap Regidor de l’oposició formula prec ni pregunta alguna, i l’Alcaldessa considera, com així sembla, que uns estem per formular precs o preguntes i altres, els membres de l’equip de govern, per respondre-les, aquests no haurien de poder dirigir-se a la oposició si no se’ls formula pregunta alguna.

Res d’això passa als Plenaris del nostre Ajuntament on, insistisc, l’Alcaldessa fa un ús totalment partidista per afavorir els Regidors del seu partit.

Per últim, escoltar un Directo

Paco Gimeno en primer terme

r de sucursal bancària intervinguda per males pràctiques, parlar de “decència”, “decoro” i “principios”, o llegir a un membre de la Ejecutiva Local del PP donar lliçons de “democràcia” als demés, sona a sarcasme. Unir totes eixes paraules en un mateix paràgraf és un oxímoron.

Paco Gimeno

Regidor Compromís per Alzira

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here