A Carcaixent l’atur ha augmentat un 2,4% en un any segons Compromís

1
365

 

Quan a la resta del País Valencià i a quasi tot l’estat, l’estímul en la contractació en el sector serveis ha permés una reducció de l’atur per primera vegada des de fa molts mesos, a Carcaixent la millora ha sigut imperceptible. De fet, si comparem amb les xifres del mateix mes en 2012 ens trobem amb que l’atur ha augmentat en un 2,4%.

A 31 de maig, a la nostra ciutat, les persones sense feina eren 2.682”, explica Paco Salom, portaveu de Compromís a Carcaixent. Segons Salom: “Si la tendència dels últims mesos segueix en la mateixa línia, en setembre podríem estar parlant de 3.000 aturats a Carcaixent. Per a nosaltres aquesta xifra resulta extremadament preocupant i no la podem obviar. És necessari que el govern del PP-PSD reaccione davant una situació tan extraordinàriament greu com la que ens ocupa.”

Els regidors de Compromís en l’àrea de Benestar Social constaten un augment alarmant dels casos de famílies que es veuen abocades a demanar ajudes per poder fer front a la vida diària i quotidiana després d’haver esgotat les prestacions. Segons explica el portaveu: “En massa ocasions es troben amb famílies en les quals no hi ha cap membre en actiu, i que no tenen cap altre problema social més que la falta d’ingressos”.

Des de Compromís considerem que és imprescindi

Paco Salom

ble que l’administració augmente les aportacions pressupostàries per afavorir la contractació temporal entre els mesos de juny a setembre, i donar temps així a que es reprenguen les contractacions ordinàries del mercat laboral que solen produïr-se quan comença la campanya citrícola. Però també cal tindre en compte l’augment de casos atesos pels serveis socials municipals a causa de la taxa d’atur actual i revisar a l’alça la dotació de recursos per a l’assistència a les famílies afectades per la greu situació de crisi que travessem. Els 72.000 destinats a la borsa d’emergència social, al contractes de col·laboració amb el Servei Estatal d’Ocupació, juntament amb les partides que cada any destina l’Estat a contractacions d’estiu són insuficients per afrontar esta la situació que se’ns ve al damunt. Per això reclamem a l’equip de govern que l’ajuntament faça també un esforç igualment extraordinari, sobretot quan han desaparegut les ajudes de la Generalitat

És urgent i necessari que el regidor d’Hisenda siga capaç de bastir un pressupost per a 2013 i que no continuem amb el prorrogat des de 2010”, declara Salom. “I és encara més necessari que siga un pressupost centrat en les persones, centrat en combatre la desocupació i en atendre els serveis socials, així com també en el pagament a proveïdors que en massa ocasions han de suportar uns retards que acaben amb la baixada de persianes de xicotets comerços i empreses i augmentant la taxa d’atur.” Salom continua explicant: “Després de la política de retalls en serveis i els sacrificis i augments de taxes als que han obligat a patir als veïns de Carcaixent, esperem que siguen capaços de generar un romanent de tresoreria suficient per traure endavant el pressupost per a 2013 per a uns moments extraordinaris com els actuals” conclou el portaveu de Compromís.

 

1 Comentario

  1. Hola, voldria fer una pregunta… i no es cap broma… es referent a l´expressio corporal que observe als politics.. en un hobby…
    Perque el Sr. Salom quan pretén donar mes força a cert arguments o pareules concretes obri tant les fosses nasals quan parla???
    Es que he fet un seguiment del cas, perque m´ha paregut molt anecdòtic….
    Mai havia vist ningú que ho fassa amb tant de remarc quan pretén donar veracitat o colp d´efecte a les seues paraules… Si algú ho sap, m´ho pot dir??? Gràcies…

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here