El Bloc de Progrés Jaume I de l’Alcúdia premiat pels Escriptors en Llengua Catalana

0
322

L’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana ha anunciat el nom dels guanyadors als XXIII Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians.

En la categoria d’assaig el jurat ha guardonat l’estudi Figures i esbossos. Estudis sobre literatura valenciana contemporània (Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert), de Vicent Salvador; en la categoria de narrativa, la novel·la premiada ha estat La gatera(Àmsterdam), de Muriel Villanueva; en la categoria de poesia ha resultat guanyador el recull Ai (Bromera), de Rubén Luzón, i pel que fa a teatre l’obra guanyadora ha estatValència, Hollywood, Iturbi (Un. de València), de Manuel Molins.

Els Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians, instituïts l’any 1990 per l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, s’atorguen a les millors obres d’assaig, narrativa, poesia i teatre d’autors valencians publicades durant l’any anterior, i a la millor iniciativa de difusió de la literatura al País Valencià.

Millor iniciativa de difusió

Així mateix, la Junta de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana al País Valencià ha acordat atorgar el Premi a la millor iniciativa de difusió a l’Associació Cultural Bloc de Progrés Jaume I de l’Alcúdia.

En aquest enllaç podeu consultar la cronologia dels autors premiats en edicions anteriors.

La cerimònia de lliurament dels guardons, presentada per Francesc Anyó, ha tingut lloc aquest divendres a l’Hotel Beatriz Rey Don Jaime de València i ha comptat amb un centenar d’assistents. La Junta de l’AELC al País Valencià ha volgut incloure un especial homenatge al dramaturg Manuel Molins, a càrrec de Francesc Calafat.

El relleu de la Junta valenciana

El sopar ha escenificat també el relleu de la junta valenciana, que des de les darreres eleccions del mes de març està formada per la vicepresidenta Gemma Pasqual i els vocals Núria Cadenes, Carles Cortés i Francesc Mompó, en substitució de Ramon Guillem, Isabel Robles i Salvador Company.

Recull de crítiques de les obres premiades

L’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana editarà un quadern amb una selecció d’articles i comentaris publicats a la premsa i a les revistes especialitzades sobre les obres guardonades en els premis de la crítica que promou: els Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians, els Premis de la Crítica Catalana i els Premis Cavall Verd. En aquest enllaç podeu descarregar i consultar les publicacions d’anys anteriors.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here