El PP d’Alginet diu que el quatripartit utilitza les mocions per «tapar una gestió opaca»

1
257

El Ple municipal de l’Ajuntament d’Alginet celebrat el passat divendres 31 de maig va ser una mostra més de l’estil de governar que el quatripartit d’esquerres ha imposat al consistori des que va accedir al poder en novembre de 2011, després de la moció de censura presentada contra el Partit Popular.

Arran de l’article publicat en aquest mateix mitjà de comunicació pel secretari general del PSPV d’Alginet i portaveu del grup municipal socialista, el Sr. Antonio Lozano, on es congratula per l’aprovació de “quatre importants mocions recolzades pel PSPV”, des del Partit Polpular d’Alginet volem denunciar públicament i manifestar el nostre malestar pel que considerem un acte del més absolut cinisme.

En primer lloc i en relació amb les quatre mocions que es debatiren al Ple, és FALS que el PP votara en contra de la d’establir un recàrrec del 50% en l’IBI de les vivendes buides que siguen propietat dels bancs o d’empreses immobiliàries, tal i com afirma el PSPV, que a més ens acusa de “seguir les directrius del partit de no molestar els poders econòmics, encara que siga en contra dels interesos dels seus propis votants”. Sembla mentida que el Sr. Lozano, present en la sessió, no se n’adonara de que el grup municipal popular votà a FAVOR d’una moció que, tot siga dit, no es farà efectiva fins que s’aproven les pròximes ordenances fiscals. Serà en eixe moment, a més, quan es concrete quines entitats s’inclouen en el concepte “empresa immobiliària”.

No obstant, allò realment lamentable no és que el Partit Socialista falte a la veritat d’una manera tan evident com aquesta, o que ens acuse, una vegada més, de posar per davant “els interesos del partit als dels veïns del poble”, per no voler entrar en el joc de la utilització interessada i partidista de l’accident del metro d’ara fa 7 anys.

En efecte, el pitjor és que res no és casualitat, i tot respon a una estratègia perfectament orquestrada des del govern municipal basada en “cortines de fum”, és a dir, en tractar de desviar l’atenció cap a altres assumptes i altres instàncies amb l’objectiu de tapar les pròpies vergonyes.

Hi ha una dada objectiva que no admet cap tipus de discussió: des que el quatripartit governa a Alginet, el paper del Ple municipal és purament testimonial. En altres paraules: llevat del pressupost anual i les ordenances, l’òrgan municipal de representació democràtica per excel·lència no decideix pràcticament res. I tot gràcies a una de les primeres decisions que prengué l’actual equip de govern: delegar totes les competències possibles del Ple en la Junta de Govern Local, òrgan que celebra les seues sessions a porta tancada i on no hi ha cap representant de l’oposició.

El resultat d’aquesta manera d’actuar, impròpia d’aquells que s’autodenominen “govern de progrés”, és una falta absoluta de transparència en la gestió municipal.
És vergonyós que en un any i mig no haja passat pel Ple cap contracte, i no perquè no hi haja, sinó perquè tots els adjudica directament l’Alcalde (contractes menors) o la Junta de Govern Local, inclòs un tan important com la revisió del projecte d’urbanització de “Los Lagos” (60.000 €).
És igualment lamentable que el Ple no s’haja pogut pronunciar sobre qüestions tan rellevants com les bases selectives dels plans d’ocupació (quasi 600.000 € entre 2012 i 2013) o la contractació d’un préstec d’uns 650.000 € que incrementa el deute de l’Ajuntament.

Davant d’aquest panorama, com es pot complir amb el “tràmit” de celebrar un Ple mensual que, a més, s’escolta en la ràdio local?

La solució del quatripartit és tan senzilla com demagògica: presentar un autèntic bombardeig de mocions sobre temes tan diversos com la llei de la dependència, l’IVA de les activitats extraescolars, l’aigua del Xúquer, l’accident del metro, el model sanitari “Alzira”, el deute amb les farmàcies, guàrdies civils que exigixen parlar en castellà i un llarg etcètera.

La situació es tan absurda que hi ha hagut plens (l’últim, sense anar més lluny) on unes tres quartes parts de la seua durada ha estat dedicada al debat i votació de mocions, de manera que no se sabia massa bé si es tractava d’un Ple municipal o d’una sessió de control al President del Govern o de la Generalitat.

D’ahí s’explica en part, així mateix, el creixent desinterés dels veïns per assistir a les sessions plenàries. No resulta extrany trobar 2 ó 3 persones com a únic públic en el saló de plens, i no seria la primera vegada amb un buit absolut i desolador.

El problema és que les coses, lluny de canviar, sembla que continuaran així fins que s’esgote la legislatura; en efecte, en més d’una ocasió el Partit Popular ha demanat sense èxit que es revoque la delegació de competències del Ple en la Junta de Govern Local. Considerem que no té sentit «amagar» les qüestions que vertaderament són importants per al poble i sobre les quals l’Ajuntament té capacitat de decisió, mentre es perd el temps amb discursos grandiloqüents de política general que sols aprofiten per a mesurar les habilitats oratòries dels portaveus.

Partit Popular d’Alginet

1 Comentario

  1. Per un moment, per la redacció i per la utilització de «l’aquesta» o del «sols» que escrivia el comunicat el Bloc. No vos pega escrivint i fins i tot molt correctament en valencià, grata sorpresa, si ho comparem en tota la resta dels «populars» de la comarca.
    Curiós: ¿quantes propostes de crear treball, de denunciar el deute de la Generalitat i que ha arraconat el centre de Dia, etc., presenta en els plens el PP a Alginet? Ja ho direm: Cap. Com dic, ja pareixen Bloc/Compromís, que tampoc presenten coses amb substància i s’entretenen en jocs de saló i en patalejos absurdes.
    Per cert, per no anar no van ja ni els vostres palmeros a vore-vos. És el que té el clientelisme, quan s’acaba l’interés personal…
    A tot açò, s’endureu a Rafa Blasco de nou a l’Ajuntament?

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here