José Vergara exposa la seua obra en el Museu de la Festa d’Algemesí

0
175

L’associació L’Ullal Cultural d’Algemesí té el gust de convidar-vos a la inauguració el proper dijous dia 6 de juny, a les 19.30 h., de l’exposició Orígens i metamorfosis, de l’artista valencià José Vergara (Godella, 1942). L’exposició ha estat muntada en el Museu de la Festa d’Algemesí i es podrà visitar en l’horari del museu fins el dia 12 de juliol. L’exposició serà presentada pel restaurador i pintor d’Algemesí Xavier Ferragut.

José Vergara és un autor que ha evolucionat força en la seua dilatada carrera artística, sempre des d’una perspectiva molt personal, amb l’experimentació i la constant investigació com a emblema. Així ho demostren les més de trenta exposicions fetes a Austràlia, on es va formar, i a diverses ciutats valencianes, així como els diversos guardons que ha rebut en la seua trajectòria professional.

Vergara ens enfronta a un insòlit i certament sorprenent desafiament visual. A l’estranyesa de les seues imatges en permanent metamorfosi, s’hi suma una contínua i complexa experimentació tècnica. Allunyat de les estridències i vanitats pròpies dels circuits comercials de l’art, Vergara ha aconseguit construir en solitari, amb paciència i esforç, un llenguatge artístic i un món imaginari d’extraordinària coherència on conflueixen una prodigiosa indagació sobre el sentit de la matèria i un profund qüestionament de la forma simbòlica i la textura de les imatges.

És la intenció de L’Ullal Cultural continuar amb la seua tasca de posada en valor de noves figures emergents, o bé de les ja consagrades, en el panorama artístic i cultural nacional valencià, l’art autòcton produït des de la nostra terra però amb vocació d’universalitat.

Llibres de Fuster

Finalment, volem indicar-vos que el proper divendres 7 a les 19,30h al Casino Liberal d’Algemesí tindrà lloc l’acte «Joan Fuster, ara i avui. 50 anys de Nosaltres, els valencians», en què es presentaran tres llibres de l’Editorial Afers: Una singularitat amarga. Joan Fuster i el relat de la identitat valenciana, de Ferran Archilés; La tertúlia de Joan Fuster, de Xavier Serra; i Nosaltres, els valencians, 50 anys després (1962-2012), monogràfic de la revista Afers, coordinat per Vicent Olmos. L’acte serà introduït per Carmel Ferragud (professor de la Universitat de València i President de L’Ullal Cultural) i intervindran els tres autors.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here