Sueca acull les IX Jornades del Col.legi Oficial de Psicòlegs

0
340

Al llarg de tot el matí, el Centre Municipal Bernat i Baldoví de Sueca acull les “IX Jornades del Col·legi Oficial de Psicòlegs de la Comunitat Valenciana (COPCV): Psicologia, Educació i Municipi: Els Municipis com Agents Educatius”, organitzades periòdicament per la Comissió d’Intervenció Municipal del Col·legi de Psicòlegs, amb l’objectiu de convertir-se en punt de trobada per a professionals que treballen en l’àmbit de l’Administració Local (gabinets municipals, serveis socials…) i professionals de l’àmbit de la psicologia en general.

Fins a Sueca s’han desplaçat professionals de reconeguda trajectòria per a oferir una sèrie de ponències, entre les quals destaca l’oferida per Francesco Tonucci, mestre i pedagog, investigador de l’Institut de Psicologia del Consell Nacional d’Investigacions de Roma i responsable del projecte “La ciutat dels xiquets”. “Des de fa molts anys, tenia la il·lusió de portar a Sueca Francesco Tonucci. Enguany, al donar-se eixa circumstància, gràcies al suport de molta gent, vam decidir fer les Jornades ací.

A més de facilitar un punt de trobada entre professionals, estes Jornades busquen també l’aportació d’iniciatives més adequades al context educatiu que tenim en l’actualitat, des d’un punt de vista municipal”, ha assenyalat Carles Vendrell, psicòleg municipal de l’Ajuntament de Sueca i membre de la Comissió d’Intervenció Municipal del COPCV.

Després de la taula redona “La comunitat com a agent educatiu”, amb la qual s’han iniciat les Jornades, i en la qual han intervingut Salvador Almenar, psicòleg municipal, representant de l’Ajuntament de Mislata; Montse Blay, psicòloga municipal, representant de l’Ajuntament de Benetússer; i Isidro Mansanet, psicòleg de la Diputació de València; s’ha procedit a l’acte inaugural a càrrec de l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo; el degà del Col·legi Oficial de Psicòlegs de la Comunitat Valenciana, Francisco Santolaya; i la Cap de Servei de Formació de la Diputació de València, Eva Navarrete.

A la inauguració han assistit també la regidora d’Educació, Raquel Tamarit, les regidors de la Dona i Comerç, Mª José Sarrió i Manoli Egea, respectivament, i els també regidors Celia Beltrán i Raúl Pla.

“Crec sincerament que els municipis, com a primer nivell de l’Administració davant del ciutadà, tenim molt a dir i molt per fer en relació a l’educació. Espere i desitge que les aportacions que realitzen en esta Jornada els distints ponents ens ajuden a obrir nous camins de futur perquè comencem a millorar, amb reeixides actuacions, l’educació i la qualitat de vida de tots nosaltres, però sobretot, de les pròximes generacions”, ha afirmat Campillo.

“Estes Jornades tenen per objectiu aglutinar tots els psicòlegs i professionals que treballen en l’àmbit de gabinets municipals dels distints ajuntaments de la Comunitat Valenciana. Són unes Jornades d’actualització de coneixements, de reciclatge. En esta ocasió, és de ressaltar la figura del professor Tonucci, atés que aporta un enfocament completament diferent d’allò que ha de ser l’escola, molt més integrada en la realitat del dia a dia del xiquet. També servixen estes Jornades com a reconeixement, en estos moments de crisi, del suport i de la realitat que vincula els gabinets municipals amb els ciutadans”, ha assenyalat Santolaya.

Les Jornades han comptat també amb una ponència a càrrec de la Presidenta de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, i alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas. A continuació, s’ha oferit la ponència marc “La ciutat i l’Educació de les xiquetes i xiquets”, a càrrec del professor Tonucci. “La meua intervenció de hui girarà entorn del projecte que estic duent a terme des de l’any 91 que s’anomena ‘La ciutat dels xiquets i les xiquetes. Una nova filosofia de govern de la ciutat’, basada en una proposta molt simple als alcaldes: assumir als xiquets com a paràmetre per a avaluar i canviar les ciutats oferint un altre punt de vista. És un joc entre xiquets i adults que es basa en el sentit de l’escolta”, en paraules de Tonucci.

Les IX Jornades “Els Municipis com a Agents Educatius”, han comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sueca, la Diputació de València, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i la Fundació Bromera. A les 14 hores, seran clausurades per la vicedegana 1a de la Junta de Govern del COPCV, Vicenta Esteve, i la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Sueca, Raquel Tamarit.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here