L’Alcúdia presenta el projecte de l’Institut Bausset

0
170

L’Alcúdia recordà ahir el seu fill predilecte Josep Lluís Bausset en el primer aniversari del seu decés, al temps que va presentar el projecte d’un institut d’estudis relacionats amb la llengua i la cultura valencianes que portarà el seu nom.

La taula estava presidida pel fill del finat, Josep Miquel Bausset, i l’alcalde de l’Alcúdia, Robert Martínez, flanquejats pels dos darrers regidors de cultura del municipi, l’actual, Josep Lluís Millo i l’anterior, l’historiador Francesc Martínez. L’acte, senzill al temps que emotiu, va congregar la presència de més d’un centenar de persones de tots els àmbits socials i culturals a la Sala de Conferencies de la Casa de la Cultura, entre els quals i assegudes a la primera filla estaven les filles de Bausset, Matilde i Teresa.

En el seu parlament, Robert Martínez afirmà que Bausset ha sigut “una figura essencial en la construcció del nostre poble i del nostre país, destacant el seu compromís constant, que no va fluixejar en els 101 anys de la seua vida”. També Josep Miquel bausset va glosar la figura de son pare, així com Francesc Martínez, que tot seguit va llegir per a tots dos dels articles d’opinió que el centenari professor va escriure en la etapa final de la seua Vida, un dedicat a Alfonso Rus i un altre que duu per títol “País Valencià”.

Tot seguit, el regidor de cultura de l’ajuntament de l’Alcúdia va ser l’encarregat d’anunciar la creació de l’Institut Bausset, per tal de mantindre el llegat que ens ha deixat el Fill predilecte de l’Alcúdia en tres àmbits principals: La pilota Valenciana, el periodisme ( des de la seua vessant d’articulista) i la Llengua i Cultura valencianes. La idea és impulsar un centre d’estudis i investigació en estos tres àmbits, amb el vist-i-plau de la família.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here