La II Fira de l’Albufera difondrà els valors mediambientals del Parc Natural

0
197

Les instal·lacions del Port de Silla acolliran la II Fira de l’Albufera durant els pròxims dies 21, 22 i 23 de juny. En la mateixa participaran prop de 50 entitats i col·lectius ciutadans, el nexe d’unió de les quals residix en el compromís per gestionar, conservar, difondre i protegir els valors del Parc Natural.

El recinte firal ocuparà un espai superior als 3.000 metres quadrats on s’ubicaran les carpes dels participants, a més d’una variada oferta d’activitats. Entre elles cal destacar debats, tallers, una exposició de maquetes d’embarcacions tradicionals de l’Albufera, així com un espai dedicat a degustacions de gastronomia típica de la zona.  Fonts de l’organització han assenyalat que s’espera l’assistència d’uns 2.000 visitants, segons l’afluència que va registrar la primera edició del passat exercici.

 L’esdeveniment està pensat per a gaudir, tant adults com els més xicotets, els que tindran l’oportunitat d’iniciar-se en la pràctica del piragüisme gràcies a la col·laboració del Club de Piragüisme de Silla. També hi haurà distints tallers, jocs o una volta cicloturista amb bici coordinada per Visit Albufera.

 

“Els visitants podran presenciar una exhibició de vela llatina amb més de 30 embarcacions per l’Albufera, la romeria marinera en honor de Sant Pere, participar en una ruta cicloturista o descobrir la història de les embarcacions del llac a través d’una exposició de maquetes»

 

Paral·lelament i com a complement a la Fira, els visitants podran presenciar un espectacle únic en la seua modalitat. Es tracta d’una exhibició de Vela Llatina per l’Albufera en la que participaran més de 30 embarcacions i unes 200 persones. L’esdeveniment, que se celebrarà en el matí del dissabte, està organitzat per l’Associació Cultural Vela Llatina de Silla. Els particulars que ho desitgen disposaran d’embarcacions per a seguir la prova de prop.

 El diumenge està previst un altre esdeveniment molt tradicional i emotiu com és la romeria marinera que els pescadors celebren en honor del seu patró, Sant Pere. En esta ocasió també hi haurà un servici de barques entre el Port de Silla i el de Catarroja per als que opten per seguir de prop l’acte.

La II Fira de l’Albufera està organitzada pel «Grup de Treball  Fira Albufera», integrat en la «Xarxa d’Entitats i Col.lectius», que desenrotlla la seua activitat entorn a l’aiguamoll i el Parc Natural. També es compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Silla que ha donat totes les facilitats perquè la celebració de l’esdeveniment fóra possible.

 Punt de trobada

L’objectiu de la II Fira de l’Albufera és el de facilitar un punt de trobada «en el que, a través de la participació ciutadana, podem conscienciar a la societat valenciana sobre la importància de mantindre comportaments responsables i valorar la riquesa d’este espai natural, descobrint els seus costums, tradicions, espais i persones que viuen, treballen i senten molt de prop l’Albufera», segons manifestacions de la pròpia organització.

 

“L’esdeveniment comptarà amb més 40 carpes, prop de 50 entitats, aparcament per a uns 300 vehicles, a més de la participació del Club Esportiu el Saladar i del Club de Piragüisme de Silla”

A més de les 40 casetes que acolliran a unes 50 entitats, es compta amb les dos barraques de l’Asociació dels Peixcadors, de les instal·lacions del Club Esportiu Saladar i del Club de Piragüisme, tots ells ubicats en el recinte firal del Port de Silla. També hi haurà una zona d’aparcament especialment habilitada per a albergar uns 300 vehicles. Cal assenyalar que l’adequació d’este espai ha sigut possible gràcies a la col·laboració desinteressada dels propietaris de diversos sequers que han cedit els terrenys a l’organització.

Jardins de Vivers

Imatge de la I Fira

La I Fira d’Associacions i Entitats de l’Albufera es va celebrar al novembre de 2011 en els jardins de Vivers de València, organitzat pel Projecte LIFE + Seducció Ambiental, cofinançat per la Comissió Europea i l’Ajuntament de València. Esta primera experiència va ser un èxit tant de participació ciutadana com de presència d’organismes públics, associacions i entitats de qualsevol tipus, amb gran impacte social i mediàtic. Un dels objectius fonamentals va consistir a difondre i posar en valor la riquesa mediambiental del Parc Natural i, al mateix temps, fomentar la relació entre els mateixos col·lectius que treballen amb un mateix compromís com és la gestió, conservació i protecció de l’enclavament.

Fruit d’esta primera iniciativa va sorgir el Grup de Treball Fira Albufera que després dels resultats favorable «pensem que era bo reprendre la iniciativa perquè els objectius aconseguits l’any passat no caigueren en sac foradat -assenyala un portaveu de l’organització-. No obstant això calia cercar una línia de finançament mínim per a les despeses generals com a llum, vigilància, urinaris, neteja…ya que el grup de treball és totalment altruista sense ànim de lucre, per la qual cosa tots els recursos es destinen directament a cobrir les despeses de l’esdeveniment», postil·la el mateix portaveu.

En eixe sentit, les mateixes entitats participants realitzen una xicoteta aportació, mentres la resta de recursos econòmics provenen d’una subvenció de la Diputació de València, alguns patrocinis i col·laboracions, així com de la venda directa de productes publicitaris.

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here