EU demana que l’Ajuntament garantisca fins tres menjars als escolars d’Alzira

0
446

EU-Alzira insta l’Ajuntament que en la pròxima convocatòria de beques de menjador municipal, que es farà a finals de mes i suma 120.000 euros, s’incloga una partida per a garantir tres menjars a l’escola per a les xiquetes i xiquets, almenys en els centres públics, que són els que depenen directament de l’administració. I que aquest programa incloga les beques pròpies, de la conselleria o les famílies que s’adrecen als seus centres educatius.
A més a més, proposem a la regidoria que, d’acord amb el Consell Escolar Municipal i les AMPES, s’organitzen en alguns col·legis menjador per als mesos de juliol i agost.
La situació per a moltes famílies desfavorides i per a la classe treballadora és molt greu a dia de hui: amb un 29% de persones a l’atur a la nostra ciutat, prop de la meitat sense percebre cap prestació, amb un augment d’un 18% de la pobresa des de l’esclat de la crisi o un 20% de pobresa infantil.
Aquestes dades es ratifiquen amb les dades que han donat les entitats que atenen casos greus de necessitat: prop de 800 persones han d’arreplegar aliments en la nostra ciutat i els serveis municipals també es veuen desbordats. Aquesta situació l’estan patint ja molts menuts, com han posat de relleu des de la comunitat educativa.
Des d’EU-Alzira considerem que, almenys, s’ha de garantir a les xiquetes i xiquets l’aportació nutricional bàsica diària en els centres escolars públics. Per això mateix, també instarem la Sra. Alcaldessa i el conjunt de formacions de l’Ajuntament d’Alzira que reclamen a la Generalitat Valenciana que per llei es garantisca aquest dret bàsic als més menuts. Ho ha fet la Junta d’Andalusia recentment, i és de justícia.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here