EU acusa al Consell de «pendre el pèl» a la Ribera en la problemàtica de l’aigua contaminada

0
293

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró ha criticat durament aquesta vesprada en la comissió de Medi Ambient de Les Corts la gestió que ha desenvolupat el Consell en l’última dècada i en els últims mesos respecte l’aigua contaminada de la Ribera.

Torró ha acusat al secretari autonòmic d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua, Joaquin Vañó, de no atendre a les seues preguntes, “i de no abordar la responsabilitat del Consell en aquest assumpte, perquè tenint aigua de qualitat, els habitants de la Ribera han estat bevent aigua amb nitrats amb el clar i ras coneixement d’aquest govern”, ha subratllat.
El parlamentari d’esquerres ha assenyalat que el PP “està prenent el pèl als habitants de la Ribera des de fa més d’una dècada. Les barbaritats que s’han comés són moltes, entre d’altres, sabent el problema històric d’aigua amb nitrats d’aquesta comarca, s’han punxat els aqüífers contaminats, i a partir de juliol de l’any passat –quan salta a la llum pública la contaminació de l’aigua- es deixen de fer analítiques mensuals per a fer-les cada dos mesos. És tot un despropòsit”, ha criticat.
Torró ha subratllat: “és greu que l’Ajuntament d’Alzira no haja actuat com tocava, en el cas d’aquesta ciutat, però encara és més greu que el Consell no haja assumit la seua responsabilitat, que és molta”, ha insistit.
El diputat d’Esquerra Unida ha acusat a Vañó de no contestar a cap de les preguntes que li formulava respecte la periodicitat de les analítiques, inspeccions, la proporció de fitosanitaris trobada en l’aigua, així com les solucions que van a donar-li al problema. “Vañó ha vingut hui a burlar-se de la memòria dels ciutadans de la Ribera i d’un problema molt seriós que el Consell pretén clarament minimitzar”, ha conclòs Torró.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here