L’alcaldessa pren possessió de la primera casa expropiada pel projecte Alzira Social (VIDEO)

0
358
Bastidas en l’interior de la casa

L’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas, ha pres possessió este migdia de la primera casa expropiada  als bancs de les 49 que hi han previstes en el Projecte Alzira Social.

La pròpia Bastidas donava les primeres martellades a la tàpia amb la que l’Ajuntament va sellar, en el seu dia, les portes i finestres del nº 14 del carrer Callao al barri de l’Alquerieta. Esta casa junt altres tres són les primeres en ser inscrites en el Registre Municipal i les que començaran a ser rehabilitades en un periode de tres ó quatre mesos.

Tot seguit entrava en la casa junt diversos regidors i tècnics municipals, una vivenda amb molt de fem i molta feina perquè siga habitable. Però abans de procedir a la seua rehabilitació queden uns quants passos; com aprovar les bases per regir la contractació d’una quinzena d’aturats i que el departament de Serveis Socials seleccione els candidats, una tasca administrativa que s’allargarà durant els pròxims tres mesos.

L’Ajuntament, que ja és de fet titular d’esta casa unifamiliar, amb el consentiment del banc, iniciarà en el mes d’octubre les obres de rehabilitació per tindre totalment reformada i apta per ser ocupada a finals d’enguany o principis del 2014.

Paral.lelament el consistori inicia l’expedient per contar a finals d’any amb la titularitat d’un total de 14 habitatges.

Un 25% del preu de mercat

Bastidas derribant la porta tapiada este migdia

Segons Bastidas l’expropiació mitjana de cada vivenda costa a les arques municipals al voltant de 10.000 euros, mentre preveu invertir altres 20.000 euros en deixar-les habitables.

La primera autoritat local assegurà que el preu pagat per habitratge es troba «quatre vegades per davall del valor fixat per les entitats bancàries».

VIDEO (Isaac Candel): 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here