EU critica el «desmesurat» increment de la taxa de fem de vora un 40%

0
229
José Ribera president del Consorci

EUPV lamenta que ni des del Consorci Ribera i Valldigna ni l’Ajuntament d’Alzira s’hagen donat explicacions pel desmesurat increment de la taxa de fem (de vora un 40%) a la ciutadania alzirenya, que ha passat a 58 € per a enguany com ja va denunciar la nostra formació al gener.
EU-Alzira considera que des de les institucions públiques, tant l’Ajuntament com el Consorci, les úniques respostes han sigut amb evasives. Les veïnes i veïns d’Alzira, que han reduït en els últims anys la generació de residus urbans, han augmentat el reciclatge i han cedit l’ecoparc municipal, han vist incrementat de forma desproporcionada la seua aportació. Un fet que s’ha confirmat aquestes últimes setmanes.
Per a Ivan Martínez, regidor d’EU a Alzira: “des d’EU demanem a l’equip de govern de l’Ajuntament que informe del cost de la última campanya propagandística i desinformativa del Consorci del qual forma part.” Per a EU, el que no diu aquesta campanya publicitària és que el model de gestió de residus de la nostra zona és un dels més ineficaços: té un dels nivells més alts de rebuig (allò que va als abocadors) o bé compta amb un compostatge dolent que no volen els agricultors per la seua baixíssima qualitat.
I, per un altre costat, segons Martínez: “des d’EU-Alzira hem demanat una tarificació social dels tributs. No comprenem com altres ajuntaments, també governats pel PP, han aplicat bonificacions a sectors socials vulnerables per aquesta injusta i desproporcionada taxa (que paguen totes les famílies per igual) i el d’Alzira no ho vulga fer.”
Recordem que des d’EU ens oposàrem des del seu primer moment a aquesta polèmica taxa, perquè no era progressiva (no paga més qui més en té o més contamina, sinó que és per habitant) i perquè ja fa molts anys que l’Ajuntament d’Alzira va assumir totes les despeses de la recollida i tractament del fem en la contribució urbana.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here