La família rep la foto original de la despedida de Puchades davant el Niza

0
408
El dia del seu adéu futbolístic / Foto: Finezas

El reconegut fotògraf d’una ampla etapa valencianista, Finezas, va captar amb la seua professionalitat característica, una instantània histórica aquell 8 de desembre de 1959. Havia finalitzat a Mestalla l’encontre homenatge entre el València i l’Olimpique de Niza (5-1) i Tonico Puchades des del centre del camp saludava a tot el públic alçat i entregat amb el seu ídol.

Eixa foto emmarcada arribà ahir als familiars directes de Puchades, de mans de Vicent Balanzá, excap i exdelegat de premsa del València CF, que acompanyat per Vicent Zaragozá, es desplaçaren fins la mateixa Sueca.

Balanzá recorda que són pare li va presentar al nº 6 del València, «quan només tenia 8 anys a les portes de Mestalla, l’any 1949, com a premi per haver tret unes bones notes».

Posteriorment quan exercia el cárrec de cap de premsa de l’entitat valencianista, recorda, «Tonico no va voler mai entrar gratis als partits, és treia un passe d’amfiteatre que li’l portava personalment a una caseta que tenia en El Perelló, on per les vesprades solia jugar al dominó amb Manolo Mestre».

El seu contacte amb Pedro Gómez, home d’una de les nebodes del jugador-llegenda del València, ha propiciat que la històrica foto forme part del que en un futur pròxim será el museu, Antonio Puchades, en Sueca

Les nebodes amb Vicent Balanzá i Pedro Gómez

.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here