El PSPV demana al Consell el manteniment de les ajudes al consell regulador del kaki

0
423

Segons les notícies publicades, la Conselleria de Presidència i Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua de la Generalitat Valenciana ha acordat suspendre per a l’exercici de 2013 les subvencions previstes per als Consells Reguladors de les Denominacions d’Origen i Indicacions Geogràfiques Protegides.

Estes ajudes, destinades a la promoció dels productes agrícoles protegits per eixes denominacions, ja havien vist retallades en un 50%la seua assignació pressupostària per a 2013, quedant en 975.000 € per a tots els Consells Reguladors, als qual encara deu els pagaments corresponents alsanys de 2010 a 2012,per import d’uns 6 milions d’euros.

El Consell Regulador de la Denominació d’Origen “Caqui de la Ribera del Xúquer” té com principal funció el control i la promoció del kaki de la varietat “Rojo Brillant”, conegut com a “kaki persimon”, que inclou en el seu àmbit territorial els 45 municipis de la comarca de la Ribera, amb 4.689 agricultors inscrits, 17 magatzems, una superfície inscrita de 2.710 Has, una producció total en la superfície inscrita de 74.000 Tones, que te una producció emparada de 23.177 Tones, que està destinada fonamentalment al mercat de la Unió Europea (13.009 Tones).

La producció de caqui a la comarca està sent des de fa anys una important font d’ingressos econòmics per als agricultors, configurant-se com un dels principals punts de suport de l’economia local en uns moments de greus crisi general.

Les anteriors retallades en les ajudes i supressió prevista per a l’exercici actual complicaran la difícil situació econòmica, abocant el Consell Regulador de la Denominació d’Origen “Kaki de la Ribera del Xúquer”a la seua pràctica desaparició sense possibilitat de prestar els serveis per als quals es van consistuir.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here