Marta Suñer del Rei en Jaume d’Alzira guanyadora en narrativa curta del Premis Literaris de Carcaixent

0
214

Aquest dimecres, 29 de maig, s’ha donat a conéixer el veredicte dels XVIII Premis Literaris Ciutat de Carcaixent. Es tracta d’un certamen literari que demostra el compromís de l’Ajuntament de Carcaixent amb el foment de la lectura i l’escriptura entre els joves, una aposta que –malgrat la crisi– el consistori carcaixentí manté ferma i que, amb la 18a edició, enguany arriba a la majoria d’edat.

Un any més, aquesta convocatòria ha estat adreçada a tots els joves que cursen el segon cicle d’ESO, cicles formatius de graus mitjà i superior i batxillerat de la Comunitat Valenciana fins a una edat màxima de 18 anys.
A l’acte de lliurament –que ha tingut lloc a la Sala d’Actes de la Biblioteca Pública Municipal «Julián Ribera» de Carcaixent– han assistit, juntament amb els guanyadors dels diferents guardons, Isabel Gómez Vayá, regidora de Cultura i Educació, i Josep Gregori, editor d’Edicions Bromera. A més, ha tancat l’entrega l’actuació de la soprano Esther Cepero i el trio de corda Assai.
En aquesta edició, han presentat els seus escrits una cinquantena de joves d’origen ben divers. A més de pobles de la Ribera com Carcaixent, Alzira i Albalat, la popularitat del certament ha arribat també a localitats com Callosa d’en Sarrià, Ibi, Elx, Vila-real, València i Benifairó de la Valldigna.
Entre tots aquests joves escriptors, els guardonats han estat els següents:
Premis de Narrativa Curta Soleriestruch:
1r premi:
Pols i soroll, de Marta Suñer Martínez, de l’IES Rei En Jaume d’Alzira.
2n premi:
Tot va començar fa dues setmanes, de José Francisco Requena Mora, de l’IES Sucro d’Albalat de la Ribera.
Finalista:
Un misteri a la biblioteca, de Rosa Soriano Borja, de l’IES de Callosa d’en Sarrià.
Premis de Poesia Arminyana i Canut:
1r premi:
Senda d’amargors, entenent per amargor la dels ametlers bords, d’Ismael Sempere Mirón, de l’IES Font de Sant Lluís de València.
2n premi:
Anys de pluja incessant, de Paula López Tormo, de l’IES Arabista Ribera de Carcaixent.
Finalista:
De tot i res: de tu, de mi, dels altres, de Mireya Soler Luque, de l’IES Rei En Jaume d’Alzira.
En els treballs guardonats es veuen reflectides les inquietuds dels joves en la situació actual. Així, els sentiments universals com el pessimisme, l’esperança o la impotència, es barregen amb temes tan actuals com l’atur, la guerra i la reivindicació de la lectura.
Els guardonats amb els primers premis rebran 400 €; els dels segons premis, 200 €, i els finalistes rebran, cada un, un lot de llibres valorat en 150 €. Els sis textos seleccionats enguany (tres de narrativa i tres de poesia), entre guanyadors i finalistes, seran publicats en un llibre que Bromera editarà en la col·lecció «Lletra Nova», al gener del 2014, juntament amb els guardonats de la XVII edició.
El jurat ha estat presidit per Isabel Gómez Vayá, regidora d’Educació i Cultura, i el componien els professors de valencià Empar Bria i Pelufo i Juan José Orquín Garcia; l’escriptor Josep Millo Vallés; Enric Salom Ramon, com a representant d’Edicions Bromera, i la bibliotecària Lola Garcia Hinarejos, com a secretària.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here