El PSOE de Carcaixent reclama una solució «definitiva» per a la problemàtica de l’aigua

2
500

El grup municipal socialista ha presentat al ple de l’Ajuntament de Carcaixent una moció demanant al Ministeri d’Agricultura, Pesca i Medi Ambient que incloga en el Pla de Conca del riu Xúquer una dotació d’aigua suficient per a subministrar aigua potable a totes les poblacions de la comarca de la Ribera. 

En aquest moment el govern espanyol te en tramitació el nou Pla de Conca del riu Xúquer, que és el que ha d’establir les dotacions d’aigua per garantir els subministraments per als diversos usos. Els socialistes pensem que davant el greu problema que patixen els ciutadans d’esta comarca, i especialment del poble de Carcaixent, ara és l’hora de que finalment es contemple una dotació pròpia d’aigua del riu Xúquer per als veïns de la Ribera, i que esta no depenga de cessions voluntàries per part d’altres usuaris. 

Fa mesos el poble de Carcaixent va  sofrir un greu problema amb la presencia de pesticides als pous que abastixen l’aigua del municipi, i encara que aquest és un problema aparentment solucionat, la problemàtica de l’aigua al municipi de Carcaixent ve arrosegnat-se des de fa molts anys, quan va començar a detectar-se uns nivells de nitrats molt superiors als permesos per la Organització Mundial de la Salut. Açò pot suposar un risc per a la salut de la població, especialment per a lactants, dones embarassades i malalts renals. 

A més hem de tenir en compte la paradoxa d’esta situació, i és que els únics que no tenen garantida aigua potable del Xúquer, i tenen que patir un subministrament d’aigua no apta per al consum humà, són els habitants dels pobles de la comarca de la Ribera per on discorre el riu. Mentre que hi ha pobles, fins i tot de Castella la Manxa, que poden gaudir d’una concessió pròpia d’aigua potable procedent del riu Xúquer, els ciutadans i ciutadanes de Carcaixent hem de soportar tindre aigua de baixa qualitat, i en alguns casos ni tants sols apta per al consum humà. 

Desde el grup socialista manifesten «Pensem que és l’hora que aquest problema siga tractat amb la gravetat que li correspon. Els

Conxa Gomis, regidora del PSPV

carcaixentins i carcaixentines mereixem tindre aigua sana i de qualitat de una vegada i per a totes. Així presentarem esta moció el dijous al ple amb la intenció de que esta siga aprobada per tots els grups municipals. Hem de ser valents i intentar buscar una solució a esta problemàtica que afecta a la gent de Carcaixent.»


2 Comentarios

  1. ¿Pero lo del agua, no estaba ya arreglado? o es que nos están mintiendo diciendo que el agua es excelente.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here