EU exigeix a Bastidas que explique la «falta» de vigilància en els controls de l’aigua per la concessionària

0
260

EU-Alzira exigeix explicacions públiques a la Sra Bastidas, com a màxima responsable de l’Ajuntament, per la falta de supervisió i de vigilància en els controls de l’aigua i de la concessionària, Aguas de Valencia.
En les dades públiques del Ministeri, a través del Sistema Nacional d’Informació d’Aigües al Consum (SINAC), l’aigua d’Alzira des de fa tres mesos és apta per al consum. Però, això no es correspon a la realitat: les analítiques fins fa una setmana estan contaminades amb herbicides i el total de plaguicides supera totes les recomanacions.
I no només això: les dates que té el Ministeri, en què es van prendre les mostres d’aigua, no corresponen a les dates reals en els últims mesos, segons la informació pública que s’ha facilitat.Tampoc figuren en el SINAC dades actualitzades dels pous privats, com ara el de Sagrada Família i Sant Bernat.
Des d’EU-Alzira demanem que s’aclarisca per part de l’Ajuntament i l’empresa beneficiària del servei municipal per què no coincideixen totes aquestes dades, tant les analítiques com la informació que ha donat el Ministeri, i que ha facilitat la concessionària. En definitiva, qui està incomplint les seues responsabilitats.
Recordem que des d’EU-Alzira hem vingut denunciant la falta de controls i supervisions des que es va decretar l’alarma sanitària en altres localitats de la Ribera: no es van fer analítiques completes mensuals fins febrer del 2013. I açò és un episodi més.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here