Carcaixent M’agrada visita este diumenge l’assut d’Antella

0
531

 

L’assut d’Antella

A Carcaixent M’agrada creiem fermament que en l’entorn més pròxim del nostre poble, a la comarca de la Ribera, hi ha joies patrimonials i paisatgístiques que moltes vegades, de tan pròximes, passen desapercebudes. Amb les nostres eixides intentem posar en valor eixes zones, perquè allò que no es coneix no es pot estimar.

Per això hem organitzat una visita guiada al poble d’Antella, per al proper diumenge 19 de maig. Ens hi farà de guia l’historiador d’Antella Alejandro Conejero, gran coneixedor del patrimoni del seu poble i una persona molt involucrada en la seua vida cultural. Passejarem pels carrers del poble i en visitarem la casa del Rei, la torre Àrab i els altres elements constructius interessants.

Però el plat fort de la visita serà l’assut d’Antella, potser la infraestructura històricament més important de la Ribera, que ha condicionat el seu paisatge i poblament. Va ser construït l’any 1239 per ordre de Jaume I, com a lloc d’inici dela séquia Reialdel Xúquer. Aquesta séquia és l’element vertebrador de la Ribera i l’Horta Sud, amb un recorregut de 54 quilòmetres. Rega més de 20.000 hectàrees a 21 poblacions i és una de les fonts de riquesa principal de les nostres terres. A més, les aigües de l’assut s’han convertit en una zona lúdica per a molts riberencs i els seus voltants, en un paratge natural de gran interès.

Al llarg de la visita conjugarem l’interès patrimonial i històric amb el paisatgístic, ja que el poble, l’assut, la séquia, el riu Xúquer i els camps que els envolten conformen un conjunt de primer ordre que no podem deixar de conèixer, que hem de reivindicar i del qual ens hem de sentir orgullosos.

La visita serà el diumenge 19 de maig. L’eixida, a les 9.30, des del pàrquing de RENFE de Carcaixent amb cotxes particulars. Durarà aproximadament fins a les 13.00 hores.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here