Alzira pateix un autèntic drama social / Iván Martínez

0
464
Iván Martínez

Durant els dos primers anys d’aquesta legislatura, la duració de la crisi ha acabat amb els recursos de què disposaven moltes famílies i ha accentuat la seua cruesa en les persones més vulnerables de la nostra societat. A Alzira, ja són més de 5.000 persones aturades, més de 400 empreses les que han tancat, més d’un 20% de pobresa, més de 120 desnonaments en el 2012… Estem patint un autèntic drama social, sense pal·liatius.
La profunditat de la crisi ha fet que l’equitat, que és el que defineix el programa i el projecte d’EU, siga encara més l’eix prioritari de la nostra acció política. Hem denunciat la situació insostenible que estan provocant les retallades socials, que a més estan resultant inútils. Hem tractat d’unir i sumar esforços amb entitats, associacions i persones compromeses de la nostra ciutat. Hem intentat conscienciar la ciutadania que hi ha alternatives.
Des d’EU hem situat tres grans àmbits com a prioritaris:
1. La garantia dels drets vitals: alimentació i habitatge
Hem exigit més polítiques municipals pel que fa a la garantia del dret vital de l’alimentació: bancs d’aliments, menjadors socials, beques per a menjadors escolars, etc. També EU ha presentat més de 9 iniciatives a l’Ajuntament, i totes les ha votat en contra la dreta, amb actuacions per millorar l’accés a la vivenda: la detecció i prevenció del risc d’expulsió de la pròpia llar, la cobertura de subministraments bàsics en casos d’urgència, etc.
2. El treball per al desenvolupament econòmic i la cohesió social
Hem insistit en la creació d’ocupació, de manera directa mitjançant plans de treball o bé afavorint les seues condicions en el sector privat, amb un Pla d’Ocupació Juvenil. Hem presentat propostes concretes i viables per a retornar els serveis públics privatitzats (en Parcs i Jardins, en el Fem, en l’ORA…), cosa que possibilitaria borses de treball públic i més recursos a l’Ajuntament.
3. Igualtat d’oportunitats en l’accés als serveis públics, l’educació i la cultura
EU ha presentat un Projecte Educatiu de Ciutat i un estudi d’Equitat Social i Salut, amb propostes serioses i poc costoses, conscients de l’abast i les conseqüències que comporta la pobresa infantil en la nostra ciutat. A més, hem insistit en un canvi de la política de preus públics dels serveis municipals, amb trams de preus segons la renda de les famílies (tarifació social). I tot això responent al nostre compromís amb l’equitat en els serveis públics, en la cultura i l’educació.
I és que estem veient com molts dels drets que la classe treballadora ha guanyat al llarg de moltes lluites ens els estan furtant. Drets de justícia, de justícia social. Cal construir un nou marc de democràcia econòmica que l’esquerra ha de guanyar, i l’hem de començar des de baix i des de cada ajuntament.

 Iván Martínez 

Regidor EU-Alzira

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here