Més Algemesí demana que l’alcalde aclarisca el copagament per l’ús del Polivalent

0
449

Les darreres declaracions del Sr Alcalde d’Algemesí pronunciades durant la inauguració del centre Polivalent indicant que ·“l’Ajuntament pretén aconseguir una sostenibilitat econòmica de les instal·lacions” resulten preocupants pel que donen a entendre. Tal i com ha publicat algemesiweb.es la intenció de l’Ajuntament és que les empreses i col·lectius que opten a utilitzar el centre hauran de pagar un lloguer a un preu raonable. MÉS ALGEMESÍ ha esperat des de fa dies una rectificació d’aquestes afirmacions realitzades durant la inauguració, rectificació que no s’ha produït.

Les declaracions reconeixen implícitament que, ara per ara, el seu manteniment i ús és econòmicament insostenible. Entenem que l’ofegada situació econòmica que sofreix l’Ajuntament d’Algemesí obliga, paradoxalment, a copagar per l’ús d’un servei pagat amb diners públics. És evident que en el cas de les empreses que entren en el viver han de pagar uns diners per l’ús de les instal·lacions, ja que elles busquen beneficis econòmics. No obstant això, la intenció manifestada és la de cobrar també als col·lectius que utilitzen el centre. No té cap sentit gastar-se quasi 6 milions d’euros –quasi 3 de fons propis- en una centre per a després no poder mantenir-lo obert i voler cobrar pel seu ús. Si l’objectiu del centre és dinamitzar la vida de les associacions, però al mateix temps s’obstaculitza cobrant-los és evident que el centre no té sentit. En el cas del centre Polivalent queda clar que s’ha construït per construir-lo, per la megalomania del partit governant, sense tenir clar què fer amb ell. Que el centre s’haja inaugurant sense indicar clarament si els col·lectius que l’utilitzen han de pagar, quant i en quins casos, demostra una vegada més el nivell continu d’improvisació dels governants d’Algemesí.
Malgrat tot, no ens estranyen aquestes declaracions. No oblidem que ens els pressupostos de 2013 no hi ha una partida destinada al manteniment del centre Polivalent. No hi ha dotació econòmica per a netejar-lo, per a consergeria, per a manteniment… És obvi, doncs, que l’Ajuntament pretén que siguen les associacions qui ho pague. El problema però, és que caldrà clarificar si d’ara endavant la resta de col·lectius i associacions que utilitzen altres edificis municipals van a pagar també.
Els ciutadans que formen part dels col·lectius i associacions locals són, al capdavall, els qui han pagat el centre. Demanar-los ara que tornen a pagar, que copaguen, no és lògic. Si l’Ajuntament no podia econòmicament mantenir-lo obert, no deuria haver-lo construït.
Les declaracions del Sr Alcalde són un reconeixement del fracàs del projecte, són un reconeixement de facto que l’Ajuntament no podrà fer front al seu manteniment. Els 3 milions d’euros dels pressupostos municipals que s’han utilitzat haveren servit millor a la dinamització de la vida associativa local utilitzats d’altra manera. És per això que demanem públicament un aclariment de la primera autoritat sobre quina és a política en qüestió d’associacionisme i dinamització de la vida cultural que pensa aplicar d’ara endavant, i en especial la referent a l’ús del centre Polivalent, indicant-hi en quins casos i a quins col·lectius se’ls pensa obligar a contribuir en eixa “sostenibilitat econòmica”

Josep Bermúdez
Portaveu del grup municipal MÉS ALGEMESÍ

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here