CCOO considera «un endarreriment important» el conveni de manipulat de cítrics signat per UGT

0
246
Navalón amb varies treballadores

Carrascosa i Navalón

«El text acordat per UGT i la patronal no recull millora alguna per als treballadors del sector i suposa un endareriment important» així s’ha expresat el dirigent de la Federació Agroalimentària de CCOO, Vicent Navalón en una assemblea informativa a Alzira sobre el conveni de manipulat i envasat de cítrics que s’acaba de signar.

Un pas enrere en els drets laborals dels treballadors d’este sector, segons CCOO, perquè «incrementa» la jornada laobral diària a 9 hores, «dificulta al màxim» el trànsit d’eventuals a fixes discontinuus, «rebaixa» les hores extres, «retalla» els permisos per anar al metge i perquè «són insuficients» els increments salarials per als propers quatre anys, «donat que estaran per baix de l’IPC». El 80% dels 80.000 treballadors del sector a la Comunitat Valenciana «són dones que tenen al seu càrrec xiquets i majors», han resaltat els dirigents deCCOO.

A este respecte els salaris es congelen en la campanya actual, s’incrementarà un 0,5% en la pròxima, i un 0,8% en la 2014-15 així com en la 2015-16.

A proposta de la UGT el nou conveni recull «reduir del 100% ala 50% la utilització dels drets sindicals aconseguits des de fa molts anys», fet que Navalón i el secretari comarcal de CCOO, Josep Antoni Carrascosa, qualifiquen de «lamentable, absurd, i fora de qualsevol raonament llògic».

Navalón ha lamentat que en la Fedració Agroalimentària «la unitat d’acció no existeix», després de recordar que en els 2003 UGT signà en solitari el conveni de magatzems i en 2010 el de collidors.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here