Resposta de Compromís per Alzira al PP / Opinió: Diego Gómez

0
165

Senyor Lahuerta, al Plenari passat amb el vist i plau de l’Alcaldessa, preguntava vostè als Regidors de la Coalició Compromís per Alzira, si ens semblava correcta l’actuació de la nostra regidora Adelaida Pau al Consell d’Administració de la societat privada municipal Instalaciones Deportivas Alzira, SA, que gestiona la Piscina Municipal, concretament en el punt sobre la concessió del bar de la piscina.

En primer lloc, aclarir que la nostra companya és membre del Consell d´ Administració de l’empresa que està integrat per 10 membres, amb majoria del PP que governa l’Ajuntament. En segon lloc, el funcionament d’una empresa és diferent a la d’un Ple de l’Ajuntament. El Consell d’Administració d’una empresa es regeix per normes de dret privat i per tant no és obligat que un membre del mateix tinga el deure i obligació d’absentar-se en cap votació.

Els fets fan referència a traure a contracta l’explotació de la cafeteria que dona servei als usuaris donat el seu caràcter deficitari per a l’empresa. Totes i tots els consellers van rebre el mandat de buscar persones interessades en la mateixa i es demanava un lloguer de 300 € cada mes (a part la quota d’autònom, mòduls fiscals, etc). En eixe context, es presentaren únicament dues propostes.

A la reunió convocada del consell d’administració el punt a tractar era la presentació de les propostes, no l’adjudicació de la concessió. En cap moment el gerent de l’empresa va advertir cap irregularitat amb la presència de la nostra regidora, ni tampoc el Regidor d’Esports sabedors ambdós que un familiar de la nostra regidora havia presentat la seua proposta. Així i tot, a la mateixa reunió, es va decidir crear una comissió interna dins del Consell per baremar les dues propostes. I és en aquesta comissió on la Sra. Pau no va intervenir en cap moment perquè no hi formava part, per tant, no va votar a ninguna de les dues propostes presentades.

Posteriorment, una vegada adjudicada la concessió, la Sra. Pau va demanar per escrit dirigit al president del consell d’administració tindre accés a l’expedient i això sembla ha ferit moltes sensibilitats dins del PP. A hores d’ara, i per evitar més confusions, la nostra regidora ha retirat la seua petició i se sol·licitarà per un altre regidor, perquè no podem deixar de tindre una informació a la que tenim dret per a fer la nostra tasca de control dins del Consell d’Administració com a partit de l’oposició.

És lamentable la pregunta “carronyera” que el PP d’Alzira va deixar caure al plenari del mes d’abril, sense dret a contestar. Tal vegada és que volen impedir que qualsevol veí o veïna puga presentar-se a una contracta o lloc de treball obert al públic per ser d’un partit polític concret o familiar d’algun regidor? Aquesta gent veu fantasmes més enllà del que és raonable.

En tot moment la Sra. Pau va actuar com a membre del consell amb claredat i honestedat. El responsable de la gestió de la piscina és sabedor del seu bon fer i del que realment va passar dins del Consell d’Administració. Altres qüestions i plantejaments són buscar una rendibilitat política més que dubtosa, i més venint del PP, que porta molt de temps fent una política de clientelisme en totes les institucions on governa i també en el nostre ajuntament. “Vergonya, cavallers, vergonya”.

Diego Gómez

Portaveu de Compromís per Alzira

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here