EU proposa donar utilitat als solars i buits urbans d’Alzira

0
319

EU-Alzira proposa donar utilitat i ús als solars i buits urbans, tant públics com privats. Una proposta que anomenem Pla Buits i que podrien destinar-se bé per a ús públic (aparcaments) o bé per a ús cívic o social, de forma temporal i d’acord amb els propietaris dels terrenys.
És coneguda l’existència de diversos solars i buits dins del centre urbà que es troben infrautilitzats. Per a Ivan Martínez, regidor d’EU en l’Ajuntament d’Alzira: “el que pretenem amb aquesta iniciativa és evitar la concentració de pràctiques incíviques en aquests solars, l’abandó dels espais i situacions d’exclusió social. I no només això, sinó que es tractaria de propiciar la regeneració d’alguns dels barris de la nostra ciutat”.
Per a Ivan Martínez: “el que proposem des d’EU-Alzira és que l’Ajuntament propiciara un registre de solars, tant de les administracions públiques com de particulars, que puguen ser utilitzats amb una funció d’interès públic o amb un caràcter cívic, lúdic o social. Això sí, de moment seria de forma temporal i arribant a acords i convenis amb altres institucions o bé amb els particulars que foren titulars dels sòls. L’ús d’aquests solars el recuperaria el propietari quan començara a edificar o canviara la seua situació.”
Com ara, es podrien destinar a aparcaments solars grans en zones amb dificultats d’estacionament com el carrer O’Donell o en Venècia. O bé condicionar-los per a què es puguen col·locar instal·lacions de fàcil desmuntatge per dur endavant activitats d’oci o socials, sense ànim de lucre, per part de les entitats i associacions que s’adheriren. Alguns d’aquests solars podrien ser el del parc de la Marina o bé dotar de vida a barris com la Vila i en el solar adjacent al parc de l’Alquerieta.
Després d’aquest registre de solars i d’un Pla de regeneració dels buits urbans, es redactarien unes bases per a què entitats i associacions presentaren els seus projectes. I els usos i activitats a desenvolupar hauran de reunir les condicions adequades d’interès públic o d’utilitat social.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here