Les novetats d’Estellés i Josep Lozano les més venudes en la Fira per Bromera

0
386

El final de la 48a Fira del Llibre de València ha estat molt animat i una gran quantitat de visitants s’ha acostat als Jardins de Vivers per tal de trobar-se amb les nombroses novetats literàries com amb bona part dels seus autors.
Un dels autors que sens dubte ha estat protagonista d’aquesta edició de la fira és Vicent Andrés Estellés. La celebració de l’Any Estellés, juntament amb els nombrosos actes que s’han organitzat per retre-li homenatge (presentacions, recitals, etc.) han despertat gran expectació entre els lectors, que han descobert tant la novetat Animal de records (Memòries), el volum que recull l’obra autobiogràfica d’aquest poeta imprescindible, així com l’Antologia poètica, a càrrec de Juli Capilla i publicada en «Els Nostres Autors».
També han sigut molts els lectors que han volgut que Josep Lozano els dedicara el seu nou llibre Després de les tenebres i altres narracions. Aquest volum combina tècniques i estils narratius ben diferents, a través dels quals l’autor de Crim de Germania ens acosta el testimoni d’éssers solitaris en un món hostil.
Altres títols destacats en literatura per a adults han estat el nou llibre d’Erri De Luca, escriptor italià i mestre de les lletres contemporànies, que en El crim del soldat ens presenta un vell criminal de guerra, convençut que l’única errada del soldat és la derrota. Un altre escriptor internacional, John Banville amb el pseudònim de Benjamin Black, ha tornat a captivar un bon nombre de lectors amb Venjança, una trama absorbent on s’amaga un secret terrible que afecta dues famílies poderoses.
Pel que fa a literatura infantil i juvenil, dos èxits rotunds en aquesta edició de la Fira del Llibre, que a més repeteixen de l’any anterior, són l’àlbum il·lustrat Les princeses també es tiren pets, que rebel·la el secret millor guardat de les princeses, i les aventures de Coolman, un superheroi molt peculiar que acaba clavant en embolics al seu amic Kai. A més, són molts els xiquets i les xiquetes que han passat per la caseta de Bromera per tal de posar com a Coolman o com a princesa amb flatulències en el nostre photocall. De fet, hem sortejat un lot de llibres entre tots els participants i l’afortunada ha resultat Leonor Giménez Ollero, de València.

Caseta de Bromera en la Fira del Llibre

També molts joves lectors han aprofitat per a conéixer en persona els autors que admiren i, en aquest sentit, Pasqual Alapont i Carles Cano han sigut els més sol·licitats, i han signat molts exemplars de La banda dels mitjos lladres i La festa monstruosa, respectivament.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here