Els centres públics / Opinió: Pedro Domínguez

0
343

Ací s’apunten algunes de les raons que donen diversos col·lectius d’educadors, mares/pares, plataformes, etc. per a dur els nostres fills als centres públics:

 1. L’Ensenyament Públic és de tots i per a tots, l’únic que pot defendre i garantir el dret a l’educació sense discriminar els xiquets pel poder adquisitiu de les seues famílies.

 2. L’Ensenyament Públic entén l’educació com un dret humà bàsic no com un negoci lucratiu.

 3. L’Ensenyament Públic és coeducatiu, democràtic i participatiu.

 4. L’Ensenyament Públic acull a tots els xiquets sense discriminació pel seu origen o necessitats específiques.

 5. L’Ensenyament Públic respecta totes les cultures y religions des d’un posicionament laic, rebutjant el dogmatisme i l’adoctrinament.

 6. L’Ensenyament Públic garantitza la igualtat d’oportunitats i ajuda a compensar les desigualtats socials, formant persones i desenvolupant les seues capacitats individuals.

 7. L’Ensenyament Públic està obert a la participació de les famílies i les AMPAs, defenent el respecte i el recolzament mutu entre tots els components de la comunitat educativa, més que el principi d’autoritat.

 8. L’Ensenyament Públic defensa els drets humans i lluita per la millora de la qualitat educativa.

 9. L’Ensenyament Públic afavorix i potència les llengues i cultures autòctones.

 10. L’Ensenyament Públic promou la integració en l’entorn, per coneixer-lo, estimar-lo i cuidar-lo.

 11. L’Ensenyament Públic és un model de convivència que tendix cap a un món més just, lliure, igualitari, democràtic i, en definitiva, més humà.

  Totes éstes i algunes altres son raons més que suficients per recolzar i matricular els nostres fills en els Centre Públics. Molts de nosaltres, inclós qui suscriu, no hauríem pogut estudiar ni els nivells mitjans si ací no hi haguera Ensenyament Públic i beques…

  Pedro Domínguez Gento

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here