El PSOE d’Algemesí reclama un Pla d’Emergència contra l’atur

0
231

L’experiència dels Ajuntaments que apliquen polítiques progressistes en la lluita contra l’atur demostra que sí es pot pal·liar aquesta situació d’emergència que vivim.

Els socialistes d’Algemesí hem fet nombroses propostes en l’Ajuntament per a trobar una eixida a aqueixa situació d’atur que assota al nostre municipi. Però sempre ens trobem amb la negativa del PP qui, parapetat en la seua majoria absoluta, manté una actitut despòtica i no és capaç de reaccionar davant aquest estat d’emergència.

En el fòrum per l’ocupació celebrada dijous passat la Secretària de Formació i Ocupació de la UGT-PV, Elvira Ródenas, va donar algunes dades alarmants. A la Comunitat Valenciana hi ha un 14,9 per cent de famílies en les quals no treballa cap dels seus membres i d’elles, el 48 per cent no té dret a cap subsidi ni ajuda per part de l’Estat. A més, un milió de famílies en la nostra comunitat es considera que estan per sota del llindar de la pobresa en ingressar menys de 350 euros al mes per cadascun dels seus membres.

Davant aquesta situació, Cristina Moreno, Diputada del PSPV en Els Corts Valencianes, va explicar que el Govern de Fabra va anunciar, a so de bombo i platerets, un pla d’ocupació que després solament va dotar amb 5 milions d’euros. Açò significa una inversió de 7 euros per cada aturat valencià. Moreno va afirmar que “açò es tracta d’una burla ja que solament la Ciutat de les Arts i les Ciències ens costa 72 milions d’euros a l’any i

la Ciutat de la Llum més d’1 milió d’euros al mes. Els socialistes demanàrem al Consell que fera una inversió de 500 milions d’euros que en realitat servira per a reactivar l’economia valenciana. No cal oblidar que el pressupost total de la Generalitat és de 16.000 milions d’euros”.

L’Alcalde de l’Alcúdia, Robert Martínez, va exposar un exemple pràctic del que un ajuntament pot fer per a ajudar als ciutadans que es troben en aquesta situació d’emergència. El pla d’ocupació de l’Alcúdia, dotat amb 350.000 euros, ajudarà com a mínim a 100 famílies en 2013. Segons va assegurar Martínez, “si açò es fera en tota Espanya, es podrien crear mig milió de llocs de treball”.

La portaveu socialista en l’Ajuntament d’Algemesí, Marta Trenzano, va afirmar que “no és admissible que aquest equip de govern destine 100.000 euros a un pla municipal per a lluitar contra l’atur quan solament l’Alcalde i el Regidor de Personal es porten en sous 110.000 euros a l’any”. Per a Trenzano, “l’exemple de l’Alcúdia demostra quin és la prioritat per als alcaldes socialistes; mentre Algemesí fa una inversió de 100.000 euros per a 28.300 habitants, l’Alcúdia destina 350.000 euros per a 11.500 habitants. El triple d’inversió per a la tercera part de famílies”.

Si alguna cosa va quedar clara és que la lluita contra l’atur és la prioritat del Partit Socialista davant el passotisme, la falta d’inversió i la manipulació de les xifres del Partit Popular que mostra una gran falta de sensibilitat davant aquest problema i menysprea les propostes socialistes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here