L’Alcúdia bat el record de donació de sang

0
390

En la Marató de donació de Sang celebrada el passat 27 d’abril, acudiren 253 persones, 26 d’elles eren donants per primera vegada. Les previsions eren de 240, que és el nombre de donacions que hi hagueren en la marató de 2012.

La jornada solidària, organitzada per la Junta Local contra el Càncer i patrocinada per l’Ajuntament de l’Alcúdia, va tindre també la col·laboració de la xaranga comarcal solidària “A Caramull”, que amenitzà amb la seua música les donacions i de la Creu Roja local, els quals voluntaris van fer una ludoteca perquè s’ho passaren d’allò més be els menuts que acompanyaven als seus pares a donar sang.

El centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana va desplaçar dos equips a l’Alcúdia, ja que les donacions van durar tot el dia, de matí i de vesprada. Les seues expectatives eren d’aconseguir 240 donants, però s’han vist superades per la realitat.

Segons l’informe fet arribar pel propi Centre de Transfusions, l’índex de donació de l’Alcúdia és el més alt de la comarca amb diferència, l’any 2012 va ser d’un 60,38 per mil, quan la mitjana de la comarca és d’un 40 per mil.

Cal felicitar els alcudians per la seua solidaritat, fent un apartat molt especial per a la Junta Local de l’AECC, ja que fan un magnífic treball per a potenciar les donacions; començant per aconseguir els obsequis que se rifen entre els donants, per la pegada de cartells i la publicitat que fan a tots els nivells i , ja el dia de la marató, atenen els donants, els donen suc de taronja acabat d’esprémer, coquetes amb cacau acabades de fer i, a més, han sabut acomboiar també a d’altres grups com ara la xaranga i la Creu Roja, perquè les facilitats per als donants siguen les màximes.

Els afortunats en la rifa d’esta cinquena marató de donació de sang de l’Alcúdia han sigut:

IPHONE 5- Remedios Armengol, SAMARRETA DEL LLEVANT UEFA- Giselle Muñoz, SAMARRETA DEL VALENCIA-Ma Carmen Moncholí, CAFETERA MONODOSIS -Santiago Torres,  BALÓ FINAL COTIF 2012-Alberto Balaguer, AURICULARS -Ana Escos, AURICULARS -Desamparados Martorell

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here