Forces políques i sindicats celebren a Alberic el Primer de Maig

0
386

En la Plaça de la Constitució (Ajuntament) d’Alberic, ha tingut lloc, este migdia, una concentració cívica, convocada per: IxA, EUPV Alberic, PSPV, UGT, CCOO, CSIFCV, FLPPBB, AVA Alberic i Assemblea Constituens d’Alberic.

 Manifest d’IxA

Després dels crits contra l’atur i el desmantellament de l’estat del benestar, s’ha donat pas a la lectura d’un manifest per part de IxA, on s’ha fet menció  als mes de 6 milions d’aturats. La complicitat del govern amb els banc, en els desnonaments. Empobriment dels salaris i les condicions de treball. Han reivindicat les millores socials guanyades de fa anys, «“un altre món es possible i necessari, i que tots junts ho podem fer realitat” segons el final del manifest.

Per la seua part Xaro Lázaro (PSOE), ha critica «l’endarreriment» aconseguit durant 40 anys, «prioritzant el dèficit, al benestar dels ciutadans». I acabà la seua intervenció manfiestatnt;«Els nostres drets no podem perdre’ls, així com així. Si ens unim tots, no podran amb nosaltres.”

 Maria Josefa Briz, mare de Vicent Richart, un jove d’Alberic de 35 anys, amb paràlisi cerebral, desde que va nàixer, ha fet una crida a favor de les persones que es troben com el seu fill o paregudes, «perquè l’estat no els obliden i tinguen un millor tracte del que estàn rebent».  

Un grup de de dones ha cantat una adaptació del “Cant a la Llibertat”, de J.A. Labordeta. “Cant a la Llibertat”, considerat l’himne d’Aragó.

Posteriorment, s’ha rendit homenatge a les persones i famílies desocupades i desnonades. 

Els organitzadors d’esta concentració cívica, estaven estranyats davant la poca afluència de veïns, davant la situació de greu crisi econòmica i les retallades que estan patint els ciutadans.

Eduardo Sala / corresponsal

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here