Compromís exigix la concessió d’aigües del Xúquer en el Pla de Conca (VIDEO)

0
407
Jordi Vicedo alcalde de Corbera (dreta)
Calatayud, Ponce, Baldoví, Gómez i Vicedo

Compromís exigirà que el Pla de Conca, que està elaborant el Govern contemple la concessió d’aigües del Xúquer per a l’abastiment humà de la Ribera, donat que la Potabilitzadora, actualment en construcció, «no és la solució definitiva».

Segons el portaveu municipal de Compromís en Alzira, Diego Gómez, «no és definitiva perquè soluciona la contaminació dels pesticides però no la dels nitrats».  En este punt el diputat nacional de Compromís, Joan Baldoví, s’ha mostrat contundent en considerar que «tots els veíns de la Ribera han de reivindicar el Pla de Conca». Baldoví ha proposat, a més, la necessitat de crear una Comissió de Seguiment de la problemàtica de l’aigua a la comarca destinada a que «els alcaldes i regidors de tots els municipis estem informats».

Responsabilitats del Govern i del Consell

El diputat i a més regidor de Sueca ha exigit responsabilitats al Govern i a la Generalitat, «perquè fa 16 anys que es signà un conveni entre les dos administracions, segons el qual els veïns de la Ribera deurie beure aigua de qualitat des de l’any 2002». Baldoví ha responsabilitat a la Co0nfederaciçó Hidrogràfica del Xúquer i al propi Consell del «deteriorament patit per l’acuífer que abastix a la comarca».

Campanya Compromís per l’Aigua

En la conferència de premsa, en la que s’ha presentat la campanya «Compromís per l’Aigua», han participat també el diputat autonòmic, Juan Ponce, l’alcalde de Corbera, Jordi Vicedo i la regidora de Més Algemesí, Lorena Calatayud».

Ponce ha explicat les iniciatives fetes pel Grup Parlamentari de Compromís sobre esta matèria; la més imminent serà una pregunta al Consell en el pròxim plenari i li seguirà la petició de comparecència de la consellera d’Infraestructurs, Isabel Bonig, a més de la presentació de proposicions no de llei.

Vulneració de drets

El síndic autonòmic de Compromís ha critica «l’incumpliment i vulneració» d’un dret universal com és l’accés a aigua de qualitat, a més de la «pèsima» gestió de la Generalitat i el Govern al respecte.

Per la seua part l’alcalde de Corbera, Jordi Vicedo, s’ha queixat que el resultat dels anàlisi fets per Salut Pública en març «encara no es coneguen», tot i conèixer mitjançant la concesionària de l’aigua, Egevasa, que l’aigua d’este municipi està contaminada de pesticides. Vicedo ha reclamat una «solució generalitzada» per als municipis de la Ribera, després de qualificar com «un malbaratament de recurslos públics», la instal.lació d’una planta de filtres de carboni com la que està fent-se a Alzira.

A més ha demanat a l’administració autonòmica «informació i transpariència», després d’explicar que «la prioritat absoluta és ara acabar la potabilitzadora».

VIDEO (Isaac Candel): 

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here