El pàrquing del Mercat sols recapta 24 euros diaris segons Més Algemesí

0
452

Es coneixen les primers xifres d’utilització del pàrquing del Mercat i són pitjor del que la previsió més pessimista podia imaginar. El pàrquing es troba plenament en funcionament des del 8 de gener. Des d’aquell dia fins al 28 de febrer (52 dies) s’ha recaptat un total de 1.254’86€. D’eixos diners 453’96€ són per abonaments mensuals o la part proporcional de l’anual.

12 abonaments mensuals

En l’actualitat té 7 abonaments mensuals de residents (30€ mes), 4 abonaments anuals de residents (275€) i 1 abonament anual no resident (550€). En total hi ha 12 abonats per a un pàrquing de 225 places (5%). El Partit Popular enganyà descaradament a la població amb el discurs que feien places d’aparcament en la zona, cosa que el temps ha desmentit.

20 cotxes al dia

Però no sols els residents de la zona han donat l’esquena a aquest projecte, sinó que tampoc el pàrquing de rotació era necessari. En 52 dies s’han recaptat 800’90€ o el que és el mateix, el pàrquing recapta 15’4€ al dia per rotació, menys que les 30 places de l’ORA de superfície que s’han anul·lat en la zona. En total durant aquest període s’han produït 1.073 entrades de cotxes, 20’6 cotxes per dia que han estat una mitjana de 1hora i 16 minuts.

Qualsevol garatge privat de la zona té més moviment. Amb el que s’ha recaptat no es paga ni les mínimes despeses de manteniment de tenir-lo obert. I estem parlant d’un pàrquing que ha suposat –sols en obra- una inversió superior als 6 milions d’euros, i que, ni sumant els diners dels abonaments als de rotació genera uns ingressos de 24’13€ al dia. Una botiga de llepolies genera més moviment econòmic al dia. De mantenir-se aquest nivell d’ús la recaptació enguany estaria al voltant dels 10.000€ anuals com a molt.
No oblidem que l’Ajuntament paga a l’empresa concessionària per mantenir el pàrquing obert i per ocupar-se de l’ORA. Fins ara l’Ajuntament rebia un cànon per l’explotació de l’ORA, entre uns 5.000 i 6.000€. A partir d’enguany paga.

6 milions soterrats

Entre el servei de manteniment de la primera planta i de gestió de la segona i l’ORA l’Ajuntament ha d’abonar uns 230.000€ a l’empresa. Tenint present que en els primers dos mesos de l’any s’han recaptat de l’ORA 24.644€, i que la previsió anual de recaptació de l’ORA podria estar al voltant del 150.000€ l’Ajuntament perdrà enguany entre 70.000€ i 80.000€ que deurem pagar tots de la butxaca a una empresa privada, diners que podríem destinar a promoció econòmica o a crear places d’educació infantil.
El pàrquing és la pitjor decisió política que s’ha pres en Algemesí des de la reinstauració de la democràcia, una decisió que ha hipotecat el futur d’Algemesí. Hem soterrat inútilment 6 milions d’euros que podrien haver servit per fer el clavegueram nou que tant necessitem, per reparar els nostres carrers o fer un recinte firal entre moltes altres coses. I durant 20 anys tindrem quantioses pèrdues anuals.

El pitjor de tot és que l’equip de govern no ha demanat perdó a la ciutadania. Ningú ha assumit responsabilitats. Si el gestor de qualsevol empresa privada hagués pres una decisió tan nefasta per l’empresa aquest ja hagués estat acomiadat o, si tingués decència, ell mateix hauria presentat la dimissió.
En el cas d’Algemesí res d’això ha passat. MÉS ALGEMESÍ considera que tal i com repeteix reiteradament el nostre Alcalde el temps posa les coses al seu lloc i el temps està posant la decisió del pàrquing en el que correspon: el pàrquing és un projecte inútil i fracassat. Demà hi ha plenari i des d’ací emplacem al Sr Alcalde a que demà demane perdó a la ciutadania per haver malbaratat 6 milions d’euros en un projecte inútil i personalista i assumísca la responsabilitat que li pertoca, ja que ell és el màxim responsable. Aquest fiasco sols té una solució digna, ell sap la que és i deuria posar-la en pràctica.

Josep Bermúdez

Pàrquing del Mercat


Portaveu del grup municipal MÉS ALGEMESÍ

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here