Concert didàctic per als escolars de l’Alcúdia

0
196

Ahir va tindre lloc a la Casa de la Cultura un concert pedagògic a càrrec de la Banda Juvenil de l’Associació Musical Filharmònica Alcudiana i el cantacançons alcudià Dani Miquel

Gràcies al suport de les Regidories de Cultura i d’Educació de l’Ajuntament de l’Alcúdia, vora 500 xiquets i xiquetes de primer i segon cicle de primària dels col·legis públics d’Heretats, Batallar i Les Comes i del Col·legi concertat Sant Andreu varen gaudir d’un espectacle on van cantar, van ballar, van riure i fins i tot es van esglaiar en algun moment, amb la simbiosi de la veu i la música de Dani Miquel i de tots els instruments que formen la Banda Juvenil.

No era la primera vegada que el Musiqueries Simfòniques sonava a la Casa de la Cultura, es va estrenar el passat Nadal, en un concert matinal que va posar el cartell de “no hi ha localitats” a una sala en què l’aforament és de 750 persones. Iaios, pares i xiquets s’ho passaren d’allò més bé, recordant cançons de tota la vida o cantant les “Musiqueries” de Dani Miquel, que pràcticament tots els xiquets i la meitat dels adults del poble ja se saben de memòria. Precisament per l’èxit rotund que va tindre este concert de Nadal, el director de la Banda Juvenil, Rafael Doménech, que també dirigeix el Centre Professional de Música de l’Alcúdia, va pensar que era bona idea oferir—lo a tots els escolars del poble de 6 a 9 anys, per a intentar despertar-los l’interés en els ensenyaments musicals

Amb “Cigronet”, “Cançó dels colors”, “Marieta, Marieta” o la “La Xata Merenguera”, Dani va conduir al jove públic al món de la Banda de Música, ensenyant-los cada un dels instruments que la formen.
El concert va acabar amb el “Merequeté”, que ballaren tots, mestres, alumnes, músics i director, perquè Dani Miquel, com si del “Flautista de Hamelín” es tractés, va “encantar” a tothom.
La experiència ha sigut molt ben valorada per Amparo Amat, regidora d’educació de l’Ajuntament de l’Alcúdia: “Des de l’ajuntament potenciem els concerts pedagògics, perquè considerem que l’ensenyament musical és molt beneficiós també per als nostres alumnes, i concerts com aquests fan que els més menuts s’enamoren de la música i s’interessen per tocar algun dels instruments que han vist utilitzar” També l’experiència ha sigut molt positiva tant per als joves músics de la Banda com per al seu Director, Rafael Doménech, qui es va encarregar de fer els arranjaments necessaris per a que les Musiqueries foren simfòniques. Així mateix Dani Miquel ha considerat la experiència com a molt positiva, i més tenint en compte la quantitat de xiquets i xiquetes menuts que van passar per l’escenari i van participar de les diferents cançons.

El proper divendres, a les 11:30 del matí, es farà un altre Concert Didàctic a la Casa de la Cultura, esta vegada adreçat als xiquets i xiquetes de 9 a 12 anys, que podran escoltar i també participar amb el grup de percussió PKArt Ensemble, que ja fa uns anys que col·labora amb l’Ajuntament oferint concerts pedagògics per a diferents cicles educatius. El grup PKart està composat per mestres i alumnes del Centre Professional de Música de l’Alcúdia, dirigits pel professor titular Toni Molina.

 

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here