EU d’Alzira denuncia l’abandonament i insalubritat del barri del Torretxó

0
389
El regidor Iván Martínez en el barri

Fem en un solar

 

Barri del Torretxó

Des d’EU-Alzira denunciem l’estat d’emergència social i d’abandó i d’insalubritat del barri del Torretxó. També reclamem mesures socials i urbanístiques a curt i mitjà termini a l’equip de govern de l’Ajuntament, buscant el suport d’altres administracions.

El col·lectiu d’EU-Alzira denuncia l’estat d’emergència social i d’abandó en què es troba el barri del Torretxó. En primer lloc, reclamem mesures de neteja per la situació d’insalubritat d’alguns dels solars propietat de l’Ajuntament, que eren cases que es van assolar fa més d’una dècada i sobre les que ja no s’ha actuat. Al mateix temps, s’hauria de vigilar el compliment de l’ordenança dels animals de corral i buscar-los una ubicació lluny de les vivendes.

Pla d’actuació específic

De la mateixa manera, des d’EU exigim posar en marxa projectes a mitjà termini que puguen traure el barri del seu estat d’abandó, i que es compte amb un Pla d’Actuació Específic:
1. És necessari, en front dels retalls pressupostaris de l’Ajuntament, que es realitze un pla específic de la policia local, i altres cossos de seguretat, per actuar sobre el barri.
2. És també imprescindible estendre i desenvolupar algunes de les actuacions des de serveis socials que es fan a l’Alquerieta, amb recursos i mitjans suficients.
3. No menys important, cal posar en marxa una planificació urbanística que integre el barri en la ciutat. En particular, tant la part alta com un replantejament més amunt de l’Avinguda Pare Pompili. Projectes esbossats en el seu dia, però que, amb l’expansió urbanística a Tulell o a l’Hort de Galvañón, quedaren abandonats, sent que l’Alquerieta o el Torretxó eren més prioritaris.
4. D’igual manera, cal un pla d’immigració, que no hi ha per a Alzira, que permeta seguir i realitzar actuacions d’integració sobre aquests col·lectius.
Per a poder fer-ho efectiu, s’ha de comptar amb el conjunt del veïnat i amb la implicació de les diferents regidories i de totes les administracions públiques, no sols de l’Ajuntament.

Fotos: Hayack

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here