El Comité Nacional del PSPV reclama aigua de qualitat per a la Ribera

0
316

El secretari general dels socialistes de la Ribera Alta, Robert Martínez, va intervindré en el màxim òrgan entre congressos del PSPV, per a defendre la proposta de resolució perquè la Ribera tinga aigua de qualitat.
Martínez recorda que el govern del PP de la Generalitat Valenciana és el màxim responsable de la greu situació sanitària que viuen la major parts dels veïns de la comarca de la Ribera per la falta d’un aigua potable de qualitat.
Segons Martínez ni les autoritats autonòmiques, ni espanyoles ni internacionals aconsellen l’ús continuat d’eixa aigua per a consum humà i per tan es desaconsellava radicalment per al consum per part de determinats col·lectius especials (dones embarassades, xiquets, malalts renals).
Martínez explica que es dona la paradoxa de la situació és que els únics que no tenen garantida aigua potable del Xúquer, i tenen que patir un subministrament d’aigua no apta per al consum humà, són els habitants dels pobles de la comarca de la Ribera per on discorre el riu.
El dirigent socialista recorda que l’any 2012 aparegueren els primers casos de contaminació per pesticida (Terbumetona-desetil), en Carcaixent i Llauri, aquest any “li ha tocat” a Alzira i Corbera. Això està obligant als ajuntaments a fer unes costosíssimes inversions en plantes de tractament d’aigua que permeten eliminar eixos components químics que ha convertit en “no aptes” per al consum humà les teòricament “aigües potables” que subministren.
Martínez considera que es deu de fer públic, les dades oficials fiables sobre els efectes de este pesticida sobre la salut i la possible existència d’efectes col·laterals nocius per a la salut per l’ús i contacte amb eixos components químics.
Segons Martínez s’ha d’exigir al govern de la Generalitat l’acabament immediat de les obres de la potabilitzadora que permeta utilitzar les aigües del Xúquer per a consum humà en els pobles de la Comarca, s’ha d’exigir al govern de la Generalitat que es projecten i es pressuposten les obres de connexió necessàries per a poder fer el més prompte possible el subministrament d’aigua potable no contaminada (ni amb nitrats, ni amb pesticides, ni amb cap altre producte tòxic) als ciutadans dels nostres pobles.
Martínez anuncia en el Comité Nacional dels socialistes que la Ribera té el dret de tindre aigua de qualitat i per tant és fa necessari que el Govern del PP solucione de manera urgent la problemàtica de l’aigua i que deixe de  costat l’aigua per a tots i que canvie exie eslògan pel d’Aigua de Qualitat per a tots.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here